Novi album Punčki: Potvrda ozbiljnog kvaliteta

Tri godine nakon albuma „Sunčano s povremenom naoblakom“, oblaka više nema – Punčke su snimile svoj drugi album i zasijale u svom punom sjaju. U pitanju je izdanje pod nazivom „Ništa nije kako se čini“, objavljeno početkom mjeseca.

Iako ne žele da definišu svoj zvuk, Punčke su u ovih 10 pjesama svrstale mnogo kvalitetnih indie i alter tonova. Uvodna stvar, koja nosi isti naziv kao i album, naglašenim instrumentima i kvalitetnim aranžmanom daje visoku dozu energije, i nje ne nedostaje sve do kraja. Čak i kada se oslanjaju na nešto tiše dionice i akcenat prepuštaju vokalu Lucije Ivšić, Punčke dobro znaju u kom pravcu idu i lagano potvrđuju epitet jednog od najtalentovanijih bendova nove generacije. Uz singlove „Ocean“ i „Protiv nas“, treba izdvojiti i žestoku „Oni su tu“, ali i završnu „Olovo“.

Upravo Ivšićeva potpisuje sve stihove, dok je muzika zajedničko djelo benda. Materijal je sniman u studiju „Kramasonik“, produkciju je obavio Hrvoje Nikšić, a mix i mastering Mark Mrakovčić. Album u digitalnom formatu je moguće kupiti na Bandcamp stranici grupe.

Punčke su tročlani sastav koji je oformljen 2007. godine u Vinkovcima, a uz spomenutu Luciju Ivšić, čine ga Ena Baćanović Ruby i Anja Tkalec. Pet godina nakon osnivanja, izborile su učešće u takmičarskom programu Demofesta, kao jedan od najboljih demo bendova u regiji.

Prethodni članakNaredni članak