Novi album Plišanog mališana: Ponekad je dobro biti „U nebranom grožđu“

Plišani mališan, nekada najperspektivniji mladi bend u regiji, objavio je svoj drugi studijski album. Pobjednici četvrtog Demofesta objavili su novi materijal pod nazivom „U nebranom grožđu“, a on je dostupan putem nekoliko digitalnih muzičkih platformi.

Grupa iz Gornjeg Milanovca odlučila se za kvalitet prije kvantiteta, pa se „u nebranom grožđu“ našlo relativno malo pjesama, njih šest. Međutim, sve one donose veliku muzičku snagu. Od uvodne „Alkohol“ i „Dan je bio vreo“ sa minimumom stihova, preko odličnog singla „Lepa devojko“ i stvari „Sunce sna“, pa do završnih „Mobi Dik“ i „Avala“, ovaj album ni u jednom trenutku ne gubi intenzitet.

„Ljubav prema muzici, od malena nas je vukla ka tome da što više upijamo, istražujemo što je više moguće o ‘privilegijama’ koje pruža rock'n'roll. Sloboda koju on pruža, širenje svesti, ideja kako kod nas tako i kod slušalaca. Kako je tehničko usavršavanje članova napredovalo, pesme su postajale jasnije i hrabrije“, istakli su članovi benda, dodajući kako se nadaju da će „U nebranom grožđu“ slušaocima predstavljati jedno nepretenciozno i prijatno putovanje.

Novi Plišani mališan prvenstveno donosi lucidnu post-rock i psychedelic rock muziku, u pratnji odabranih stihova sa mnogo apstrakcije i introspekcije. Njih su pisali članovi benda Ivan Kovačević i Đorđe Novaković, dok je refren u pjesmi „Lepa djevojko“ djelo Silvije Mitrović. Album je objavljen pod okriljem izdavačke kuće Rock Svirke Records, a može se pronaći na muzičkim brojnim muzičkim servisima, kao što su Deezer, Bandcamp, Spotify ili iTunes, dok će se vinil izdanje prodavati na nastupima benda.

Grupa Plišani mališan osnovana je 2005. godine, a šest godina kasnije je pobijedila na banjalučkom Demofestu i ponijela zvanje najboljeg demo benda u regiji. Javnosti je potom predstavljen i njihov istoimeni debitantski album, čije snimanje je omogućeno u sklopu prve festivalske nagrade.

Prethodni članakNaredni članak