NFN i PigPop: „Bezimeni“ punk iz Aranđelovca i nova doza zagrebačkog rocka

Sastavi NFN PigPop, osim kreativnih naziva, u takmičarski program Demofesta donose i veliku količinu čvrstog gitarskog zvuka.


NFN (Aranđelovac, Srbija)

Iz Aranđelovca stiže nešto iskusniji sastav. U nedostatku odgovarajućeg naziva, ova ekipa se, po osnivanju 2001. godine, odlučila za jednostavnu No Fuckin Name opciju, od čega se, na kraju, zadržala skraćenica NFN. Od samih početaka, bend odlikuje energija i jednostavnost punka, uz nešto mračniji prizvuk metala. Da su poseban trud uložili u tekstove, potvrđuju teme lirika, koje se kreću od filozofskih, pa do onih obojenih humorom, ironijom i njima specifičnim buntom. Godine su uticale na strukturu benda i donijele niz izmjena, a „bezimenu“ postavu koja će zasvirati na Demofestu čine Aleksandar Blažić (vokal), Miloš Simićević (gitara), Živan Božić (bas-gitara), Katarina Hočevar (vokal) i Jovan Jevtić (bubanj).


PIGPOP (Zagreb, Hrvatska)

Iako svoje početke opisuju kao „neambiciozne“, rock ‘n’ roll ovog sastava govori suprotno. Na muzičku scenu su zakoračili duetom Tonija Bahata (glavnog vokala i gitariste) i Gorana Kuretića (gitariste i back vokala), nakon čega su na pjesmama „Lizalica“ i „Deda“ ugostili i ženske vokale. Eksperimentisanju i traženju tu nije bio kraj, te Toni, nimalo bahato, preuzima ulogu vokala, a za bubnjeve sjeda Ivor Plužarić. Poslije nekoliko mjeseci, konačnu postavu benda upotpunio je Robert Butković (basista), a mjesto na sceni devetog Demofesta su im donijele njihove „ljubimice“, stvari „Rob“ i „Demono“, kojima će pokušati da impresioniraju i žiri.

Prethodni članakNaredni članak