Muzički pozdrav iz Karlovca: Kako zvuči „Bye Bye“ grupe EoT?

Alter rock bend EoT objavio je pjesmu „Bye Bye“, svoj treći ovogodišnji singl. Novom najavom, za koju je snimljen i video-spot, energična trojka se primakla još jedan korak bliže objavljivanju svog debitantskog albuma.

„Bye Bye“ je prilično žestoka ljubavna pjesma, koja u manje od tri minute sabija mnogo instrumentalne snage. Ipak, snažnija i dominantnija od nje je Maja Kolarić, pjevačica i basistkinja EoT-a, čiji inače moćni vokal se u ovoj stvari posebno ističe. Produkcija pjesme djelo je Marka Matijevića Sekula.

Spot je konceptualno jednostavan, ali sasvim efektan, prvenstveno zahvaljujući dobrom poigravanju kostimima i bojama. Skoro cjelokupan posao u pogledu snimanja, montaže, produkcije i postprodukcije videa obavio je Tvrtko Barišić Vidokk.

Album na kojem će se naći „Bye Bye“ zvaće se „Defibrilacija“, a prethodno su iz ovog materijala izdvojeni singlovi „Balkanska fiskultura“ i „U čemu je bit?“.

EoT je ove godine učestvovao i na Demofestu, kao jedan od najboljih mladih sastava u regiji. Karlovački trio je stigao do finala takmičenja, a Maja Kolarić je nagrađena „Plavim basom“ kao najbolja basistkinja u takmičarskom programu Demofesta 09.

Prethodni članakNaredni članak