MultiCultus i Mutant Urban Dance Ansambl: Dobar zvuk neobičnih naziva

Dvije sedmice dijele takmičare od nastupa na velikoj sceni Demofesta. Ovaj put vam predstavljamo Multicultus, koji će na domaćem terenu pokazati šta znaju, i Mutant Urban Dance Ansambl, novosadski new wave zvuk.


MULTICULTUS (Banjaluka, Bosna i Hercegovina)

Glavni akteri priče o nastanku benda MultiCultus su dvojica srednjoškolaca, koji 2015. godine odlaze u studio da se dobro zabave, a nedugo poslije im se pridružuju i prijatelji sa fakulteta. Ipak, rock i progressive rock zvuci koje ovi momci proizvode, nisu isključivo zabava. Učešće na Demofestu su im donijele „Urbanica“ i „A man from now and then“, stvari prilično različitog ritma, koje odlično pokazuju šta sve ova postava može. Multicultus ekipu, koja zna da se dobro zabavlja, čine Strahinja Nikić (gitara), Miloš Maričić (vokal), Branko Stolić (bubanj), Vladimir Pejić (bas), Luka Kureš (gitara) i Slaviša Đurić (klavijature). U okviru takmičarskog programa Demofesta će se naći na dobro poznatoj lokaciji, ali u potpuno novoj ulozi.


MUTANT URBAN DANCE ANSAMBL (Novi Sad, Srbija)

Naziv benda, iako na prvi pogled konfuzan, možda i najbolje opisuje ovu ekipu. Iz Novog Sada stiže new wave sastav koji krase energična muzika i originalan nastup. Osnovan sredinom 2014. godine, bend počinje da svira u tročlanom sastavu, kada su iskoristili početni impuls i napravili pet pjesama. Prvobitnoj postavi ovog neobičnog ansambla, koju su činili Milan Vasiljev (vokal, bas gitara), Nenad Grbušić (bas gitara) i Aleksandar Milovanović (bubnjevi), ubrzo se pridružuje i vokal Olga Hotomski, čime njihov zvuk dobija jednu novu dimenziju. Uz neobičnu kombinaciju dva basa i bubnjeva, novosadski new wave ansambl će se sigurno izdvojiti u odnosu na druge takmičare.

Prethodni članakNaredni članak