Monstruoz – upornost se isplati

Za dvije godine, koliko bend postoji, vrijedno su radili i stvorili sate i sate autorske muzike, a najreprezentativnije pjesme su predstavili pred brojnom Demofest publikom. Njihov zvuk se vješto kreće između alternativnog roka, šugejza i post-panka, što nije iznenađenje ako znate da su im uzori veliki Joy Division, a potom Radiohead, Sonic Youth i drugi.

Iz Monstruoza navode da su više projekat nego bend: ”Od četiri člana benda, dva su se prvi put upoznala deset dana prije Demofesta, na probi koja je trajala pet sati. Ako smo se nekom činili neusvirani i neubjedljivi to apsolutno odgovara stvarnosti. U našu odbranu, jako smo željeli svirati na Demofestu i ovo je bila naša šesta prijava. Prvu smo poslali dok smo još bili pubertetlije, a danas je Demofest već duboko u pubertetu. “

”Sljedeće godine ćemo se definitivno prijaviti opet, vjerovatno pod drugim imenom (“Kikot” je trenutno ozbiljan favorit), a sigurno s drugim pjesmama. Organizacija festivala je fantastična i pravo je lijep osjećaj biti dio Demofest priče. U Banjaluci smo proveli 3 savršena dana, upoznali mnogo zanimljivih ljudi, dobili nekoliko dobrih kritika i sljedeće godine se vraćamo po još“, dodali su iz Monstruoza.

Rad benda možete pratiti na njihovoj Facebook stranici. 

Prethodni članakNaredni članak