Mnogi drugi vas vode u “Čudan svijet”

Zagrebački bend Mnogi drugi, finalisti ovogodišnjeg Demofesta, nakon proljetnog singla “Slonovi” i ljetnog “Vode”, objavili su treći, jesenji video-singl “Čudan svijet”, koji najavljuje debitantski album.

“‘Čudan svijet’ je pjesma o odrastanju, suočavanju sa samim sobom i prihvaćanju samog sebe i svijeta koji te okružuje. Taj proces zna biti često neobičan”, kaže Martin Mandir, vokal benda i autor teksta.

Muziku za singl je napisao Ante Jelinčić, producirao ga je Leo Anđelković, a mastering odradio Goran Martinac. Pored članova benda Mnogi drugi, u video-spotu glume Iva Hanzen i Šime Ikica, a za video je bila zaslužna Anita Nađ.

“Ideja spota bila je prikazati ono skriveno i nasilno što se nalazi u ljudskim snovima i podsvijesti, stvari o kojima se ponekad i aktivno razmišlja, no koje se ne pokazuju na van. Filmovi su neke takve trenutke i međuljudske odnose prikazali na jedinstven i svima razumljiv način, tako da je ovaj spot svojevrstan omaž najboljima”, navodi ona.

Bend čine Ante Jelinčić (gitara, mandolina, vokal), Filip Kovačević (bas), Mirko Burazer (bubnjevi), Martin Zlopaša (gitara, vokal), Martin Mandir (vokal), Ivan Perković (truba, udaraljke) i Roko Vidaković (trombon).

Više detalja o sastavu Mnogi drugi potražite na njihovoj Facebook stranici, a video-spot za numeru “Čudan svijet” pogledajte u nastavku.

 

Prethodni članakNaredni članak