Miris “Pelina” benda Dingospo Dali

Da bivši učesnici Demofesta ne gube vrijeme dokazuje i beogradski sastav Dingospo Dali koji su nedavno objavili svoj treći spot. U pitanju je video za pjesmu “Pelin”, koja je poslužila i kao uvertira za nadolazeći album na kojem ova ekipa vrijedno radi već godinu dana.

Zasluge za objavljeni spot, koji je snimljen u studiju P3, mogu se gotovo u potpunosti pripisati samom bendu, što im je djelimično i bio cilj. Tako je za režiju zaslužan Miloš Kasalović, gitarista benda, dok fotografiju potpisuje Jakov Simović. Promociju video materijala će u potpunosti pokriti putem dogovorenih koncerata, za koje će tačne datume i vrijeme uskoro objaviti.

Bend Dingospo Dali je alternativni rok sastav formiran 2011 godine. Pjesmom “Pelin”, za koju su i radili spot, zauzeli su mjesto na “BIGZ komplikaciji”- zbirci numera bendova koji rade i stvaraju u BIGZ-u, a pjesma “Ona” našla se na “Femikseti 2014” – kompilaciji ženskog muzičkog stvaralaštva sa Balkana, nakon čega je puštena i na radiju u Mančesteru. Fantastičnu petorku benda čine Sandra Grubić (vokal), Nikola Vidojević (bubanj), Nemanja Bulatović (bas gitara), Nikola Mišić (gitara), Miloš Kasalović (gitara).

Regionu su se predstavili brojnim nastupima u raznim zemljama, a Demofest publika ih pamti kao finaliste osmog Demofesta.

“Hoćemo bolje! Hoćemo sve! Hoćemo!”, stihovi su pjesme “Pelin”, a pogledajte i poslušajte šta je, osim pelina, tajni sastojak uspjeha ove ekipe.

Prethodni članakNaredni članak