„Mesto pada“ najavljuje uspon benda Kora

Nakon sedam koncertnih godina i eksperimentisanja raznim žanrovima, zvuk benda Kora nagrađen je prvim albumom pod nazivom „Mesto pada“. Prvenac je objavljen za izdavačku kuću Lampshade Media, sastoji se od 10 pjesama i već privlači pažnju neobičnošću zvuka.

Koliko je posvećenosti bilo potrebno za ovakav iskorak govori to da su prvi radovi na studijskom albumu započeli još u jesen 2014. godine. Dinamičnost benda se ogleda i u tome da su prije završetka materijala već objavili 4 singla. Pjesme, snimane u studiju „Yunior“, pod dirigentskom palicom Mlađe Mirosavljevića, završene su i uobličene ovim pločom tek krajem 2015. godine.

Članovi benda su ovu kolekciju pjesama opisali kao „gitarski“ s obzirom na razigrane zvuke gitare koji uz snažne ritmove prave odličnu paralelu jačini vokala Gorana Čamdžije. „Mesto pada“ je takođe i mjesto gdje se mogu čuti dobro poznate pjesme poput „Reč para grudi“, „Švedski sto“ i „Ona odlazi sama“.

Sastav Kora poznat je po nevjerovatnom spoju raznih žanrova od grunge-a i dark roka, preko alternative i obrisa panka, sve do elemenata etno muzike i funk-a. Svoj višegodišnji rad obilježili su nizom koncertnih nastupa u Beogradu, ali i širom Srbije. Poznati su i po energičnim svirkama na brojnim festivalima, od kojih je jedna od najzapaženijih i ona na prošlogodišnjem Demofestu.

Album “Mesto pada” možete preslušati na platformi Deezer.

Prethodni članakNaredni članak