Media Stres i Mnogi drugi: Alternative rock u električnoj i akustičnoj verziji

Iz Hrvatske nam dolaze dva benda, koji su jednako inspirisani alternative rock žanrom, ali njihovo lično viđenje ovog pravca se poprilično razlikuje. Upoznajte sastave Media Stres i Mnogi drugi.


Media Stres (Čakovec, Hrvatska)

Media Stres je tročlani alternative rock bend iz Čakovca, a osnovan je 2012. godine. Bend krase energični live nastupi, a do sad su svirali na skoro svim demo festivalima u Hrvatskoj. Pored toga, imali su piliku da nastupe na nekoliko festivala u Srbiji, Francuskoj, Mađarskoj, Austriji i Sloveniji, a bend je osvojio i nagradu za najperspektivniji bend po odluci organizatora na Zaprešić demo festivalu 2014. i na 9 O’rock festivalu 2015. godine. Krajem ove godine bend odlazi na turneju u Veliku Britaniju sa bendom Lord Bishop Rocks. Do sad su objavili tri EP-ja. Članovi grupe Media Stres su Karlo Komorski (gitara, vokal), Aleksandar Hutinec (bas gitara) i Matej Obadić (bubnjevi).


Mnogi drugi (Zagreb, Hrvatska)

Bend Mnogi drugi stiže iz Zagreba, a njih zvuk se bazira na akustičnom alternativne rocku. Uz manje izmjene, bend u ovoj postavi postoji tri godine, ali je zapravo nastavak nekih prijašnjih projekta. Sastav je uvijek otvoren za promjene, pa su tako na početku bili “električni”, a kako uvijek ubacuju nove elemente, teško je reći kako će zvučati za nekoliko godina. Stihove piše vokal Martin Mandir, a muziku uglavnom gitaristi Ante Jelinčić i Martin Zlopaša. Tu su još i Filip Kovačević (bas gitara), Mirko Burazer (bubnjevi), Ivan Perković (truba), te Roko Vidaković (trombon).

Prethodni članakNaredni članak