Marky-Ramones-Blitzkrieg-photo-credit-David-Riu


Marky Ramone, ili kako mu u ličnoj karti stoji Marc Steven Bell, jedini je živi član zlatne postave benda The Ramones, i još uvijek uspješno čuva sjećanje na začetnike punk rock muzičkog pravca. Njegovi počeci se vežu za hard rock sastav Dust, sa kojim je snimio dva studijska albuma, ali se ubrzo pronašao u punk zvuku.

Kada je Tommy Ramone 1978. godine napustio grupu The Ramones, Marky je dobio priliku da preuzme njegove palice. Nekoliko sedmica po dolasku u bend, već se našao u studiju i na snimanju albuma Road to Ruin, a godinu dana kasnije punk velikani snimili su i danas kultni filmski klasik Rock n Roll High School.

Tokom The Ramones ere, Marky je stekao svjetsku slavu. Iako je sopstvenom odlukom zbog privatnih problema napustio bend 1983, u sastav se vratio četiri godine poslije i bio žestoki Ramone sve do raspada benda 1996. godine. U periodu koji je uslijedio, stvarao je sa sastavom The Intruders i brojnim drugim muzičarima, a početkom 2010. godine osnovao je grupu Marky Ramones Blitzkrieg i objavio prvi singl When We Were Angels. Dvije godine kasnije stigao je i singl “If and When“.

Marky Ramone je dobitnik Grammy nagrade za životno djelo i primljen je u Rock ‘n’ roll kuću slavnih u Njujorku. Bend trenutno nastupa širom svijeta, velikodušno dijeleći sa publikom zaostavštinu vanvremenskih The Ramones, stvarajući novu muziku i slaveći više od 40 godina postojanja punk pokreta.