M.O.R.T. objavio drugi singl sa novog albuma: „Volim“ je pozitiva koju ćete zavoljeti

Pobjednici šestog Demofesta, sinjski bend M.O.R.T, objavili su drugi singl sa svog novog albuma. Sa materijala nazvanog „Tužna kocka“ ovaj put je izdvojena pjesma „Volim“, stvar koja predstavlja pravu nasljednicu „Meni se skače“, hita iz 2014. godine.

„Volim“ je, poput već pomenutog singla sa prethodnog albuma, jedna od rijetkih laganih i lepršavih pjesama u opusu ove punk blues četvorke. Nabijena pozitivnom energijom, duhovitim stihovima i plesnim ritmom, odmah se ističe kao ozbiljan kandidat za vladanje top listama tokom cijelog ljetnog perioda.

Bend potpisuje tekst i muziku, a „Volim“ je, kao i kompletan album, snimana u mostarskom studiju MC Pavarotti te izdata pod okriljem kuće Croatia Records. Podjednako pozitivni spot, koji na ekrane prenosi nešto manje od tri minute čiste zabave u prirodi, režirala je Marcella Zanki. Za kameru su bili zaduženi Milan Latković i Duje Kundić, dok je montažu i postprodukciju obavio Sandro Baraba.

„Tužna kocka“ je objavljena početkom aprila tekuće godine, a prethodno je bila najavljena vrlo slušanim singlom „Plamen što kriješ“. U pitanju je drugi album ovog sastava, nakon izuzetno uspješnog „Odjela za žešće“, objavljenog dvije godine ranije, nakon što je M.O.R.T. učestvovao na Demofestu i osvojio snimanje albuma kao prvu festivalsku nagradu.

Prethodni članakNaredni članak