M.O.R.T. je ekranizovao svoju najljepšu priču

Nedugo nakon što su saznali da je njihov voljeni sastav nominovan za nagradu „Porin“ u kategoriji najboljeg rock albuma godine, fanove M.O.R.T-a je obradovalo i objavljivanje novog spota.

Singl „U najljepšoj priči“ četvrti je po redu koji je izdvojen sa aktuelnog albuma „Tužna kocka“. Kao što nagovještava naziv, ova pjesma je životna priča sa srećnim krajem.

„Sam tekst pjesme govori o kraju teškog razdoblja u životu, kada nakon razdoblja beznađa i besciljnosti ponovno prepoznamo sebe i nađemo nešto ili nekoga da nam srce opet zakuca punom snagom“, objasnili su članovi benda.

Nešto mračnija je priča koja se odvija u spotu, a u njemu se, pored članova benda, pojavljuju i Josip Brakus te Romano Dautanac. Video je djelo Nevija Smajića i Marija Borščaka, dvojca sa kojim je grupa već sarađivala u tri navrata, a sniman je na lokacijama u Zagrebu i Sinju, „rodnom mjestu“ M.O.R.T-a.

M.O.R.T. je nedavno boravio u Banjaluci, gdje je sa kruševačkim sastavom ZAA snimao himnu Demofesta, festivala koji je oba pomenuta benda lansirao na veliku scenu. Naime, četvorka iz Sinja je na banjalučkom festivalu pobijedila 2013. godine, nakon čega su na sebe privukli pažnju izdavača, kritičara i publike, te izrasli u jednu od najuspješnijih mladih grupa u cijeloj regiji.

Konkurs za učešće u takmičarskom programu jubilarnog desetog Demofesta otvoren je do 15. marta.

Prethodni članakNaredni članak