Letarg spotom “Paravan” najavljuje novi album (VIDEO)

Letarg, nekadašnji takmičari Demofesta, objavili su video-spot za pjesmu “Paravan”, kao najavu njihovog prvog dugosvirajućeg albuma “Tibor”, koji će se pojaviti na zvaničnoj BandCamp stranici benda 12. oktobra.

Podsjećamo, Letarg, iza kojeg stoje Bruno Antolić i njegova koncertna ekipa, 2016. godine je osvojio treću nagradu na Demofestu u iznosu 1.000 evra. Sa osvojenom nagradom, Letarg i ekipa odlučili su obilježiti svoju prvu muzičku fazu, i to od 2014. do 2017. godine, kako spomenutim albumom, tako i sa dva spota, a prvi spot za pjesmu “Rebra” objavljen je u aprilu ove godine.

“S obzirom na to da je cijela priča oko Letarga počela s pjesmom ‘Paravan’, odlučili smo da se vizualizira. Smatramo da je zaslužila spot unutar prvog dugosvirajućeg albuma, koji će obilježiti prvu Letargovu glazbenu fazu”, kaže Antolić, idejni tvorac Letarga.

Inače, “Paravan” je osmislio, režirao, snimao i montirao Dinko Šimac.

“Nije bilo velikih dilema oko odabira osobe koja će nam raditi spot. Dinko je obavio odličan posao sa spotom za pjesmu ‘Rebra’, zbog čega je ovoga puta dobio potpunu slobodu te je sve osmislio sam – napominje Antolić.

Dinko ističe da priča u spotu govori, između ostalog, o pronalasku sebe kroz pronalazak publike koja te razumije, a u kontrast se stavljaju “mainstream” publika koja traži jeftinu zabavu i “odmetnici” koji su prikazani kao klovnovi u mračnoj šumi.

Spot možete pogledati u nastavku.

Prethodni članakNaredni članak