Konkurs jubilarnog Demofesta za demo bendove je otvoren!

Ko je on?

Ima devet godina, a za njega znaju svi u regionu.

Uložio je više od 140.000 evra kroz razne nagrade u razvoj muzičke regionalne scene. Sam! Ima nekoliko HILJADA prijatelja u demo bendovima širom ex-Yu. Skoro da ne postoji muzičar u regionu koji je ostvario uspjeh, a da nisu zapjevali zajedno. Najbolja drugarica mu je Banjaluka, a omiljeno piće Nektar pivo.

Znate li ko je?

Pa, naravno – Demofest!

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine proslavlja 10 godina postojanja! Očekuje se da se ovaj jubilej proslavi 10 puta bučnije, 10 puta luđe, 10 puta bolje nego do sada! A, to bez vas ne možemo!

Imamo vijest za sve vas koji sa gitarama, palicama, klavijaturama, od onih u garažama, vježbaonicama, do onih sa talentom i onih sa mnogo volje, do onih koji vjeruju u kvalitet, a ne u kvalitet, koji se slušalicama i palicama bore proitv šunda i kiča, do onih koji ne odustaju.

Prijavite se na konkurs, kako bismo zajedno proslavili 10. rođendan!

Pošaljite nam sljedeće:

  • detaljno ispunjenu Prijavu
  • detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom djelu (skeniranu ili fotografisanu). Jer moramo sigurni biti da su njihove pjesme zaista njihovo djelo,
  • dvije pjesme u MP3 formatu. Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!
  • tekstove pjesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu. Jer u čemu će se publika pronaći?
  • fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu. Veću od 900×600 px.
  • svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” (tagovati stranicu Demofesta)

SVE potrebne dokumente možete preuzeti OVDJE. Nakon što ih ispunite, uz ostalih obavezan materijal nam pošaljite na adresu demofest.konkurs@gmail.com.

Zašto nam to šaljete? Sigurno već znate, ali nije na odmet ponoviti.

Od svih prijavljenih u vrijeme trajanja konkursa, koji će biti otvoren od 15. januara do 15. marta, žiri će izabrati najbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog ljeta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nevjerovatnih nagrada u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova, a to je najvažnije, zar ne?

I da ne zaboravimo.

Osnovni uslov (da bi žiri uopšte uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend do sada nije objavljivao svoj materijal preko neke od izdavačkih kuća koje su registrovane na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Don't try and cheat. Demofest možda jeste tek desetogodišnjak, ali nije naivan desetogodišnjak!

Rezultate objavljujemo u junu, kada će biti saopštena i imena ovogodišnjeg žirija.

Srećno svima!

Prethodni članakNaredni članak