Junaci novog doba i biljke bez glavnog vokala

AVF

AVF je zagrebački indi rok bend formiran početkom ove godine, nakon što je objavljen njihov prvi demo EP ”Fade out”. Napisao ga je gitarista i vokal Bruno Keser, koji će dijeliti binu ovogodišnjeg Demofesta sa gitaristom Matijom Rosićem i bubnjarem Filipom Kerekovićem.

Belleti

Jadran nam na ovogodišnji Demofest šalje fank ekipu iz Zadra. Bend Belleti je nastao 2014. godine, a čine ga Lucija Radalj, dama na basu, zatim Dominik Bačić za bubnjevima, gitarista i vokal Stipe Knežević, te Damian Sutlović zadužen za mikrofon i perkusije. Njihov prvi demo album pod nazivom ”Junak Novog Doba” možete naći na YouTube-u.

Biljke

Biljke su alternativni rok četverac ili bolje reći porodični bend iz Bele Crkve. Željko, Damir, Darko i Stipe Miljković su četiri bratića koja su tek 2014. godine, nakon nekoliko kaver bendova, odlučila da se ozbiljno pozabave autorskim pjesmama. Još jedna stvar koja ih čini drugačijima od drugih je ta da u bendu nema glavnog vokala, već sva četvorica pjevaju. U njihovim tekstovima je često prisutna doza humora, dok note prelaze preko žanrova u zavisnosti od raspoloženja.

Captain Morgan's Revenge

Na binu jedanaestog po redu Demofesta će se popeti bend koji ima korjene u Sloveniji, tačnije u gradu Novo Mesto. Rok Žurga, Žiga Vovko, Nejc Godec i Maksim Špelko su se okupili 2015. godine da sviraju kako i sami kažu čistu, sirovu i iskrenu rok muziku. Njihovi rifovi su inspirisani južnjačkim metal žanrom, pa i hevi bluzom. U maju 2016. godine su snimili svoj prvi demo album.

Prethodni članakNaredni članak