Judette i John nam svjetlo pretvaraju u mrak

„Mi smo ovdje da vam svjetlo pretvorimo u mrak“, grme Lea Lucija Radolfi i Ivan Katić John dok se oko njih svijet okreće. U pitanju je zajednički spot ovih mladih muzičara, koji ima sve predispozicije da postane istinski rock hit.

Saradnja sastava Judette i vokala grupe M.O.R.T. sama po sebi nije novost. Pjesma „U mrak“ našla se na albumu „27“, hvaljenom prošlogodišnjem izdanju zagrebačkih alternativaca, ali je tek sada dobila svoju ekranizaciju. Put do nje nije bio lak.

„Spot se snimao u Dugopolju, u kojem smo se ’smrznuli’. Auto iz kojeg se snimalo je ’riknuo’ tri puta i na snimanju nam ništa nije išlo na ruku. Na kraju smo čak snimanje završili kod splitskog zatvora. Ali, na kraju smo jako zadovoljni spotom i nadam se da smo uhvatili atmosferu pjesme“, navodi Lea.

Trud se zaista jeste isplatio, jer kadrovi koji podsjećaju na početak kakvog indie filma odlično idu uz smjenujuće amplitude gitarske buke i moćnih glasova. Baš kao i u samoj pjesmi, epicentar spota su upravo Lea i John, čijim vokalima parira samo njihova ogromna harizma.

Autor muzike je Mark Mrakovčić, koji je zajedno sa Leom napisao i stihove. Za snimanje spota bio je zadužen Toni Mijač, režiju je preuzela sama Lea, dok su njih dvoje zajedno obavili montažu materijala.

Judette djeluje od 2011. godine, a „27“ je njihov debi album. Sa druge strane, M.O.R.T. je nastao još 2003, a svoje debitantsko ostvarenje su objavili 2014. godine, nakon što su prethodnog ljeta pobijedili na Demofestu i tako na velika vrata ušli na regionalnu scenu, gdje su već stekli status novih zvijezda.

Prethodni članakNaredni članak