Josip A Lisac donosi spot za “Generaciju” (VIDEO)

Novosadski ska/reggae/crossover Josip A Lisac (JAL), nekadašnji Demofest takmičari, objavili su novi video-spot za pjesmu “Generacija” sa svog aktuelnog albuma koji nosi naziv “Eventualizam”.

“Eventualizam” je sedmo studijsko izdanje benda i predstavlja prekretnicu u njihovom stvaralaštvu. Objavljen u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media, album “Eventualizam” poziva se na urbano-filozofski pravac Ognjena Protića i označava relativnost istine, razlike i mogućnosti u mišljenju.

Muziku karakteriše tvrđi zvuk od prethodnih albuma zbog izostavljanja klavijaturskih dionica. Gitarista Ratko Madžar na sebe je preuzeo većinu neduvačkih tema i solaža i tako u istom pravcu pokrenuo i samu ritam sekciju (bubnjar Predrag Milojković i basista Dejan Zec), koja je snimila zasigurno najbolji materijal benda do sada. Duvačka sekcija korištena je standardno na temama i pokrivanjima strofa, ali su joj aranžmani tromboniste Nemanje Sovtića dali svježinu u odnosu na standardne intervale prime, terce i sekste koji su uglavnom zastupljeni u ska i reggae muzici.

Spot možete pogledati u nastavku.

Prethodni članakNaredni članak