Jall Aux Yeux vam poklanja debitantski album!

Nekadašnji učesnici Demofesta, bihaćki bend Jall Aux Yeux, objavio je album “Salutations du fond du monde” za izdavačku kuću Juda Records.

Jall Aux Yeux takođe poklanja svima ovaj album, pa ga besplatno možete preuzeti još samo danas putem njihove zvanične BandCamp stranice.

Album je sniman u dvije sesije; prvo dio je snimljen u Mostaru u decembru 2016. godine, a drugi dio je snimljen u Bihaću, tokom novembra i decembra 2017. godine.

Na albumu se nalazi deset pjesama koje su izabrane između dvadesetak, koje se nalaze u repertoaru benda. Dvije godine djelovanja benda autorski su bile dosta plodne, tako da je spremno dosta materijala i za sljedeći album. Album je zamišljen kao neka vrsta razglednice iz Bosne i Hercegovine. Prevod naziva albuma je “Pozdravi s kraja svijeta”, naziv koji često odražava naš doživljaj prostora u kojem se nalazimo.

Album je muzički amalgam uticaja svih članova benda, od roka, panka, folka, popa, fanka, itd. Kako su pjesme na francuskom jeziku tako se i tematika pjesama, djelimično i nesvjesno, naslanja na francusku istoriju, kulturu i civilizaciju, mada se tu može pronaći i univerzalnih tema.

Sedam pjesama je napisao Jure Petrović, gitarista benda, dvije su od Verlaine i jedna od Sandre Jayat, partnerke Djanga Reinhardta. Na albumu se nalaze i dvije saradnje: prva sa Almom Abdagić  i druga sa Ivanom Katićem Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T, pobjednicima Demofesta.

Album preuzmite i/ili preslušajte u nastavku.

Prethodni članakNaredni članak