Izazivamo te na džem!

Playground Hustle

Dvije Zagrepčanke koje ne vole ograničenja i ne žele da se svrstaju u određeni žanr, odlučile su da počnu sarađivati početkom 2016. godine. Da li su eksperimentalni rep, elektro-akustični sastav ili nešto treće, neka publika presudi. Producentica Ivona Eterović zadužena je za instrumentalni dio, stvarajući ga kombinacijom sviranja akustične gitare, basa i svih ostalih elemenata koji se nalaze u jednom muzičkom softveru, a Marija Magdalena Slović je zadužena za vokalni dio.

PNA

Iz Sarajeva nam dolaze i četiri pank rokera: vokal Dženan Papić, gitarista Bojan Dizdarević, bubnjar Martin Tolj i basista Muhamed Mulaosmanović, koji odnedavno svira u ovom sastavu. U zadnje tri  godine, koliko postoje, radili su na 10 pjesama koje spremaju za prvi album i za koje su uradili demo snimke. Pobijedili su na Državnoj gitarijadi u Mostaru 2016. godine, a ovo će im biti četvrti veći nastup.

Roppongi Red

Ovaj energični zagrebačko-bečki bend će vas rasplesati svojim elektro-pop zvukom. Njihov moto je „šljokice, ljubav i prljavi ritam“. Prije godinu dana, kada je bend i oformljen, objavili su debitantski singl „Sladak kao ti“ za izdavačku kuću Dallas Records, te ga popratili video-spotom u režiji Radislava Jovanova Gonza. Jednostavnost melodije koja se lako uvuče u uho i simpatične stihove koji mame osmijeh na lice, prepoznao je i teh haus producent FullFerry, te napravio remiks pomenutog singla.

Šavovina

Nakon Matijinog koncerta Patrik ga izaziva na džem, na što Matija odgovara izvlačenjem keca iz rukava i pozivanjem Ante kao pojačanja s trubom. Ako vam ovo zvuči kao napeta kulminacija bluzerskog filma, niste u pravu, jer je ta situacija bila okidač za nastanak Šavovine. Zagrebački trio svira mješavinu roka i bluza, uz etno i džez elemente. Trenutno im je u planu snimiti demo koji bi bio uvertira za prvi album, radnog naziva „Bombardiranje nesvjesnog“.

Prethodni članakNaredni članak