Hadži prodane duše u akcionom spotu čiji kraj određuju gledaoci

Dvostruki učesnici Demofesta, grupa Hadži prodane duše, objavili su novi singl. U pitanju je ljubavna pjesma naziva „Dodir topline“, ali ako ste pomislili da je u pitanju klasični romantični šablon, ova alter-garage rock petorka je pripremila veliko izenađenje za vas.

„Dodir topline“ zaista ima ljubavnu tematiku, ali kada tekst dođe do pominjanja srednjeg prsta, kanistera benzina i uništavanja Yuga, postaje jasno da Užičani imaju atipičan pristup problemu. Atipičan, i vrlo efikasan, jer je u pitanju vrlo zabavna i zanimljiva pjesma, kojoj poseban šarm daje upečatljiv gitarski riff. Zasluge za pisanje pomenutih stihova pripadaju cijelom bendu, a slično je i sa muzikom, pri čijem komponovanju je pomoć pružio i Miljan Đukić.

Originalna pjesma zaslužuje i podjednako nestandardan spot. Upravo takav je proizvod saradnje basiste Milana Jevtovića, koji je napisao scenario, i Vladimira Kurćubića Joje, koji je obavio snimanje, režiju i montažu videa. Naime, nakon što su Rezerve u svom spotu ispričale horor priču, Hadži prodane duše su krenule u pravcu akcionih blokbastera i snimile pravi visokobudžetni triler u trajanju od tri i po minute.

Kako bi stvar bila još interesantnija, gledaocima je ponuđena i mogućnost izbora između dva različita završetka, pa fanovi mogu da odaberu kraj kakav njima više odgovara.

Hadži prodane duše su grupa poznata po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama, čime su se izdvojili kao jedan od originalnijih mladih sastava na regionalnoj sceni. Takvog mišljenja su bili i žiriji Demofesta, pa je ovaj bend u prethodne tri godine dva puta učestvovao u takmičarskom programu najvećeg regionalnog festivala za demo izvođače.

Prethodni članakNaredni članak