Grupa Malter ego započela svoje „Privatno ljeto“

Da je u pitanju uspješna godina za nekadašnje takmičare Demofesta, potvrđuje i objavljivanje dugo očekivanog albuma prvenca grupe Malter ego. Album pod nazivom „Privatno ljeto“ nudi kvalitetan klasični rock zapakovan u 12 pjesama, od kojih je 10 autorskih.

Nazivi pjesama poput „Praznik”, „Jače od mene”, „Mala ima ritam” odgovaraju laganim temama i razigranim ritmovima, koji skreću pažnju sa ustaljenih problema svakodnevnice. Ekipa koju čine Dražen Majer Majerski (vokal & gitara), Miroslav Cana Šunjić (bubanj) i Branimir Čuta Čutura (bas), posvetila je vrijeme i energiju pravljenju što kvalitetnijeg zvuka. Zanimljivo je da je glavnina albuma snimana u Epicentar studiju, u „kućnoj” produkciji, dok je bubanj sniman u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru. Producent albuma je Đeno Mujić.

Pomenuti sastav je muzički aktivan preko dvije decenije, a u trenutnom sastavu su od 2008. godine, kada su se pridružili dobro poznatom Malter Crew sastavu. Po osnivanju, započeli su niz kvalitetnih nastupa širom regionalne muzičke scene, među kojima pamtimo i nastup na drugom Demofestu 2009. godine.

Album „Privatno ljeto“ sada možete poslušati putem YouTube-a, a možete ga i besplatno preuzeti ovdje.

Prethodni članakNaredni članak