GMO – dobitnik posebne nagrade Demofesta

GMO je bend iz Zaječara, koji je na Demofestu osvojio posebnu novčanu nagradu od 500 evra. Njihova muzička fuzija je nastala zahvaljujući preplitanju ličnih žanrovskih ukusa i uticaja članova benda.

Ono što izdvaja GMO od svih drugih bendova jeste da su se okupili kako bi svojim nastupima skupljali novčana sredstva za ogromne troškove liječenja sina frontmena, koji boluje od cerebralne paralize: ”Shvatili smo da će, s obzirom na uslove u zemlji, pre ili kasnije biti potrebe za novom humanitarnom akcijom u koju bi bili uključeni i koncerti. Te 2012. godine smo supruga i ja odlučili da, ukoliko će već biti koncerata, napravimo bend koji će nastupiti sa drugima kao Đurđev predstavnik, odnosno njegov bend, bend čiji je on član”, naveli su iz benda.

”Nakon nekoliko godina i jako velikog broja muzičara i ljudi dobre volje bend G.M.O. ima svoj prvi javni nastup u revijalnom delu Gitarijade 2015. godine u sastavu: Vlada-bubnjevi, Oliver-bas, Toma-gitara i Željko-vokal. Taj 27. jul smo sebi uzeli za rođendan. Usledile su svirke po klubovima i festivalima i kao kruna našeg dosadašnjeg truda usledila je nagrada na Demofestu. Već sam ranije rekao da je ulazak u finale Demofesta svojevrsna pobeda za nas. Svirati sa 5% najboljih demo bendova na Balkanu za nas znači da smo dovoljno dobri. U tom smislu mi smo ispunili cilj i stvorili koncertni bend”, dodali su.

Prvi demo album “Genetski Modifikovani O…..i” je ugledao svjetlost dana prošle godine: ”G.M.O. sada čine Mihailo, Oliver, Vlada, David, Željko, Marija i Đurađ. Bend je prošle godine snimio svoj prvi demo album sa 7 pesama i u planu je snimanje 7 novih. Pre toga registrovaćemo se u udruženje muzičara Džeza, Zabavne i Rok muzike Srbije, tako da su sva autorska prava i dostignuća benda u vlasništvu Đurđevom.”

Demofest im je ostavio lijepe uspomene i nove nade: ”Što se tiče Demofesta i Banjaluke svi smo oduševljeni organizacijom, predusretljivošću i ljubaznošću, kako organizatora, hostova i tehničke podrške, tako i svih učesnika na festivalu. Divno je deliti scenu sa najboljim mladim bendovima regiona, družiti se sa njima, razmenjivati iskustva i stvarati nova, možda i večna prijateljstva. Iskreno se nadamo pozivu da sviramo i u Bosni i gde god se ljudima sviđa naša svirka”, naglasili su.

Rad benda možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i YouTube kanalu. 

Prethodni članakNaredni članak