Gdje su i šta rade pobjednici prošlogodišnjeg Demofesta?

Dok se postepeno popunjava line-up revijalnih izvođača na devetom Demofestu, tri sastava su među prvima obezbijedila svoje mjesto na velikoj bini u Banjaluci. To su, naravno, prošlogodišnji pobjednici – Nord, Rezerve i S.K.A. Ove tri grupe vrijedno rade na svojim debi izdanjima, ali i na pripremama za povratak pred Demofest publiku.

Članovi Norda, najboljeg demo benda u 2015. godini, su u martu za izdavačku kuću Geenger Records objavili singl „Shadows“. Proljećne dane provode pretežno u studiju, gdje pripremaju album čije snimanje im je obezbijeđeno u sklopu prve festivalske nagrade.

Završavamo naš album prvijenac koji će svoje predstavljanje doživjeti baš na ovogodišnjem Demofestu! Ime albuma je ’Play Restart’, a sadržavat ce osam pjesama. Od ostalih aktivnosti, imamo par nastupa u planu, a uskoro putujemo i u Rumunjsku, gdje nastupamo na Danube Rock Festivalu“, kažu muzičari iz Rijeke i Opatije.

Rezerve

Drugo mjesto je prošle godine pripalo Rezervama iz Makarske i Tučepa, a i oni već uveliko rade na prvim materijalima. U periodu između dva Demofesta su objavili singlove „Daj poljubac“ i „Ne voli, ne voli“, oba za izdavačku kuću Croatia Records, a već je pripremljeno i mnoštvo drugih pjesama.

Album je gotovo spreman, radi se na finesama oko aranžmana i zvučne slike, a taj dio nam oduzima ponajviše vremena i ne opterećujemo se oko datuma objavljivanja. Mi smo dva albuma već pripremili, ali smo odlučili prvi po redu objaviti – treći. Tako ćemo, kao istinski zaljubljenici u opus umjetnika Alena Vitasovića, materijal objavljivati obrnutim redosljedom. Treći album će biti naš prvi album, a prvi će biti naš posljednji“, poručuju punkeri sa primorja te dodaju da se već raduju kupanju u Vrbasu.

S.K.A.

I trećeplasirani sastav, leskovački S.K.A, se nakon nastupa u Banjaluci posvetio oblikovanju svog prvog albuma. Puni naziv ovog žanrovski šarolikog benda je Skroz kretenska akustika, a ni ime njihovog prvog izdanja neće biti manje originalno.

Bend je u trenutno u završnici pripreme albuma, u studiju smo. Album je u fazi masteringa. Od marta smo se malo sakrili, da bi završili sve oko albuma. Vrše se detaljnije pripreme i probe pred festivalsku sezonu. Takođe, i pripreme za promociju albuma pod nazivom ’Skroz kretenski andergraund’. Naravno, pripremamo se i za vas, Demofest, i sa nestrpljenjem očekujemo festival“, poručuju članovi benda.

Upravo će ova grupa prva ponovo izaći pred publiku na Kastelu, jer će svirati 21. jula, na otvaranju festivala. Narednog dana, 22. jula, slijedi nastup Rezervi, a Nord će i uživo predstaviti svoj debi album završne večeri, 23. jula.

Za sada je poznato da će u revijalnom programu nastupiti i Hladno pivo (21. jula), Kolja i Grobovlasnici (22. jula) te Bombaj štampa (23. jula), dok će imena preostalih izvođača biti uskoro objavljena.

Prethodni članakNaredni članak