Garage in July i Šiljo (Gatuzo) su maskirani „Buntovnici ljubavi“

Skrivena pod maskama, sa torbom punom novca, grupa Garage in July ušetala je nazad na regionalnu scenu i donijela svoj novi singl. „Buntovnik ljubavi“ je moćna najava novog albuma, a stvorena je u saradnji sa Damirom Trkuljom Šiljom, gitaristom i vokalom benda Gatuzo.

Garage in July je sastav poznat po glasnim swamp rock/blues gitarama, a njihov Marko Bagarić je 2014. godine ponio zvanje najboljeg gitariste Demofesta. Kako je u stvaranju „Buntovnika ljubavi“ učestvovao i Šiljo, eksplozija gitara, do koje dolazi već u sedmoj sekundi pjesme, ne staje sve do samog kraja, dok energični vokali artikulišu osnovnu ideju – da se novcem ne može kupiti baš sve.

„Nemojmo dugoročno planirati kako sačuvati novac, već kako sačuvati glazbu i prijateljstvo. Oslijepljeni papirima s licima, ne zaboravimo na ljude i na život koji prolazi ”, poručili su u svojoj izjavi mladi muzičari iz Osijeka i Požege.

Tekst, muziku i aranžman pjesme potpisuje Garage in July, dok je audio-produkciju obavio Boris Fischer. Singl, koji je ujedno i najava novog albuma, objavljen je pod okriljem nove izdavačke kuće Dirty Mojo Records, dok je video realizovao Studio DIV.

Spot je snimljen po uzoru na popularne akcione filmove, pa se njegovi akteri nalaze u ulogama maskiranih razbojnika. Ipak, za razliku od većine filmskih i stvarnih pljačkaša, „buntovnici ljubavi“ su za svoj plijen pripremili malo drugačiji plan.

„Paljenjem novca simbolično se pali i uništava sve ono lažno našega društva. Sad smo živi”, objašnjavaju članovi benda koji je na sedmom Demofestu stigao do finala takmičarskog programa.

Prethodni članakNaredni članak