Futavci i Irina prizivaju ljubav u proljeće

Publika još uvijek pamti energični nastup benda Futavci na petom Demofestu, 2012. godine, a koliko je njihov zvuk napredovao tokom godina, potvrđuje i nedavno objavljeni singl „Kao ljubav“. Posebnosti ove numere doprinose i jedinstveni glas i emocija Irine Kapetanović, koja ističe da je ova specifična saradnja rezultirala velikim prijateljstvom sa članovima benda.

„Kad sam čula pjesmu, prvo mi se svidio tekst, jer napisati ljubavni tekst u današnje vrijeme, a da ne bude ofucan i izlizan, prava je umjetnost. Nisam mogla odbiti. Nakon što smo završili snimanje pjesme i zajedno poslušali prvi miks, odmah sam shvatila da će ovo biti saradnja na koju ću biti najponosnija do sada, jer je nešto skroz novo i drugačije od onog što sam radila prije i mislim da će dobro proći kod publike“, objasnila je Irina.

Singl „Kao ljubav“ je nešto potpuno drugačije i od onoga na šta smo navikli od benda Futavci.

„Pjesma i dalje posjeduje elemente koji su prepoznatljivi za nas, a to su nagle promjene dinamike, neočekivani rasplet i, svakako, pjevni refren, ali sam rad na ovoj pjesmi iziskivao je mnogo ozbiljniji i zreliji pristup od dosadašnjeg. Samim tim, ova pjesma je najava svega onoga što slijedi vezano za bend u daljnjem pristupu radu“, rekao je Kemal Čebo, frontmen benda.

1

 

Kako bi oslikali proljeće i period gašenja starih, ali i rađanja novih ljubavnih zanosa, ovaj singl su ispratili i podjednako kvalitetnim spotom. Poznata glumačka imena, Emir Fejzić („Dame biraju“) i Amila Terzimehić („November Man“), svojim pokretima su dočarali odnos između muškarca i žene i njegovog istraživanja njene misterije.

Pjesma je snimljena u studiju MC Pavarotti u Mostaru, a produkciju i mastering potpisuje svjetski proslavljeni inžinjer zvuka Zoran Jurišić (MK Mastering). Spot je sniman u ambijentu Otvorene scene Obala, na Akademiji scenskih umjetnosi u Sarajevu, u produkciji udruženja „Studio scena“, a u režiji glumca Adnana Gore.

Pogledajte video-spot i uživajte u idealnom spoju zvuka i pokreta koji će zagarantovano biti proljećni hit. Link za preuzimanje pjesme možete naći ovdje.

Prethodni članakNaredni članak