Fish Vibe i Huti Ota Tre: Žanrovsko šarenilo u punom sjaju

Ako tražite nove bendove koji uspješno kombinuju različite žanrove, ne morate ići do Apatina ili Zaječara, jer Fish Vibe i Huti Ota Tre dolaze na Demofest. Ova dva benda će učestvovati u takmičarskom programu festivala i sa sobom donose različite ritmove.


FISH VIBE (Apatin, Srbija)

Od osnivanja grupe Fish Vibe, početkom 2015. godine, znalo se da će to biti sve sem standardne muzičke priče. Začetnik benda je Josip Čapo, trubač koji je prethodno bio član nekoliko sastava, uključujući i Josip A Lisac, nekadašnje Demofest takmičare. Želeći da u svom matičnom gradu pokrene prvu reggae/ska/rock grupu koja će širiti pozitivnu energiju, udružio se sa Nebojšom Dražićem, nastavnikom harmonike, dok je pisanje duhovitih tekstova, njihovo pjevanje i povremeno dodavanje tonova flaute preuzela Josipova sestra Andrea. Iako je prvenstveno pijanistkinja, Johana Tompa je sjela za bubnjeve, a čvrstinu zvuku dodali su muzičari sa metal scene, gitarista Dušan Kljajić i basista Robert Marko. Zajedno, na binu Demofesta će iznijeti pjesme sa mnogo apostrofa i još više plesnog ritma.


HUTI OTA TRE (Zaječar, Srbija)

Bend koji svoju muziku opisuje kao punk rock kombinaciju sa hip hop metalskim ispadima, na svoj trnovit put je pošao 2012. godine, i to iz jedne zaječarske garaže. Od samog polaska, Huti Ota Tre su napredovali velikom brzinom i nizali uspjehe na brojnim festivalima širom Srbije. Međutim, tokom 2015. godine, u vrijeme pripremanja prvog albuma, prerano je preminuo Branislav Nikolić Floksi, tadašnji gitarista sastava. Bend je potom obustavio rad na duže od godinu dana, da bi se u 2016. ponovo okupili i odlučili da nastave dalje. Bubnjar Nikola Jovanović, basista Strahinja Anđelić, gitarista Tomislav Nedeljković, vokal Davor Jevtić i Ivan Andrijašević za miksetom dokazali su da izlaze jači iz svake krivine, ne zaboravljajući nikoga od svojih saputnika.

Prethodni članakNaredni članak