Finalisti Demofesta XI

Predstavljamo vam finaliste jedanaestog Demofesta.

Aleja Velikana

Ovaj bend iz Beograda čine muzičari iz raznih krajeva Srbije, a u njihovom zvuku se prepliću rokenrol, ska, pank, rege, pa i hip hop. Kao najveći uspeh u dvije godine postojanja, izdvajaju nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest i pobjedu na Zaječarskoj gitarijadi.

Anja Rikalo & The band

Anja Rikalo je mlada i izuzetno talentovana kantautorka iz Mostara. Nakon saradnje sa različitim muzičarima, ove godine je odlučila da svoju karijeru nastavi samostalno, ali ipak sa njom na Demofestu nastupaju: Gabrijel Prusina, Dragan Raspudić, Marko Jakovljević, Nedim Kurtović, Antonija Batinić i Silvije Nuić.

Biljke

Biljke su alternativni rok četverac ili bolje reći porodični bend iz Bele Crkve. Željko, Damir, Darko i Stipe Miljković su četiri bratića koja su tek 2014. godine, nakon nekoliko kaver bendova, odlučila da se ozbiljno pozabave autorskim pjesmama.

Captain Morgan᾽s Revenge

Rok Žurga, Žiga Vovko, Nejc Godec i Maksim Špelko su se okupili 2015. godine i formirali ovaj bend kako bi svirali, kako i sami kažu čistu, sirovu i iskrenu rok muziku. U maju 2016. godine su snimili svoj prvi demo album.

Drvo Truo

Ovo je indi/pop/džez bend iz Kikinde, koji postoji tačno deset godina. DrvoTruo je osnovan kao akustični trio koji se pronalazi u pregršt žanrova u okviru kojih svira svoje autentične obrade.

Fire in Cairo

Fire in Cairo alternativni rok sastav iz Zagreba. Bend je osnovan prošle godine i odmah su snimili četiri pjesme, koje su objavili kao vizualne art projekte.

GMO

GMO je petočlani rok/grandž/fank bend iz Zaječara. Bend je oformljen 2015. godine, a prvi demo album “Genetski Modifikovani O…..i” je ugledao svjetlost dana prošle godine.

Herz

Ovaj gruv pop bend iz Beograda čine Daniel Jovanović, Dario Ilinčić, Dušan Šijak i Aleksandar Šišić. Bend je oformljen 2013. godine, a iza sebe ima četiri singla.

Lady D

Lady D je banjalučki petočlani sastav osnovan 2007. godine, a nakon deset godina rada kao kaver bend, odlučili su da krenu autorskim putem.

Monstruoz

Monstruoz je bend iz Sarajeva čiji se zvuk vješto kreće između alternativnog roka, šugejza i post-panka, što nije iznenađenje ako znate da su im uzori veliki Joy Division, a potom Radiohead, Sonic Youth i drugi.

Olivera Popović

Olivera Popović je alt-pop muzičarka iz Novog Sada. Nakon dvije godine samostalnog rada, počinje da sarađuje sa Nemanjom Velimirovićem, a zajedno sa Nikolom Lekićem i Milenom Dobrilović nastaje novi zvuk koji dobija elemente pop-elektro-grandž muzike.

Vin Triste

Vin Triste je bend iz Beograda, oformljen 2016. godine, kog čine četiri djevojke. Sviraju minimalistički alternativni rok, a dinamičnu ritam sekciju i melanholične melodije jedine ženska energija i emotivni tekstovi.

Sergio Lounge

Sergio Lounge iz Beograda, svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu. Od septembra 2017. godine Srđan Popov nastupa sa bendom kog čine Pavle Popov – gitara, Kosta Jovanović – bas gitara i David Armuš – bubnjevi.

 

 

 

Prethodni članakNaredni članak