Eto i singl “Angelo Rosso” o potrazi za zapostavljenim potencijalima

Pamtimo ih po neobičnom  nazivu, ali i žestokom zvuku koji je odzvanjao sa scene devetog Demofesta, a sada uživamo i u novom materijalu koji su pripremili. Bend Eto iz Splita je u saradnji sa Juda Recordsom predstavio singl i spot za svoj treći singl “Angelo Rosso” sa albuma “Mačak u prizmama”, koji možete besplatno preuzeti sa BandCamp stranice benda.

Pjesma “Angelo Rosso” je zapravo dinamična numera koja govori o ljudima od kojih se, obično nesvjesno, udaljavamo. Na njima svojstven način obradili su sudbine svih onih kojima je teško da se prilagode i uklope u sredinu u kojima žive. S tim u vezi, ova pjesma bi se mogla posmatrati i kao potraga za njihovim punim potencijalom, kojem je često jako malo potrebno kako bi došao do izražaja. Produkciju potpisuje N&S production, a za sveukupnu kompaktnost zvuka i tona zaslužni su i Samo Jere (kamerman), Duje Lozić (montažer), dok su spot režirali Lampa i Škifa. Glumačka lica su Antea Biskupović i Matko Bešlić.

Za sebe kažu da su avangardni psihodelični punk bend, ali sigurno je to da su najmlađa snaga splitske psihodelične punk rock scene, na kojoj aktivno djeluju pune tri godine. Iza sebe već imaju niz zapaženih nastupa. Članovi ovog “psihodeličnog” sastava su Ivan Lampalov (vokal), Filip Škifič (gitara i vokal), Marko Milković (bas) i Marko Gjakun (bubanj i vokal) koji su ove godine razdrmali publiku Demofesta i osvojili brojne simpatije.

Pogledajte i poslušajte šta su napravili u međuvremenu.

Prethodni članakNaredni članak