Eto i Film Noir: Splitska punk rock žestina i akustika “na kvadrat”

Jedan grad, dva takmičarska benda. Split će ove godine na Demofestu pokazati šta umije kada je muzika u pitanju, a mi vam predstavljamo momke koji će biti odgovorni za to. Upoznajte Eto i Film Noir, Splićane koji za manje od mjesec dana donose južnjačku energičnost na scenu Demofesta.


ETO (Split, Hrvatska)

Sastav Eto nosi prilično neodređeno ime, a njegovi članovi kažu da je i zvuk benda podjednako neodređen, usljed čega se i nazivaju avangardnim psihodeličnim punk bendom. Međutim, energija i žestina koju ovi momci donose su potvrda kvaliteta i žilavosti punk rock muzičke scene u Hrvatskoj. Od 2013. godine, kada je formiran, bend Eto je prošao klasične faze jedne bendovske priče – od raspada prvobitnog sastava, do garažnih svirki. Kada su se okupili u trenutnom sastavu, počeli su sa pripremama albuma “Mačak u prizmama”, koji je nedavno i objavljen. Nastupali su na raznim koncertima, a scenu su dijelili i sa bendom M.O.R.T, dobro poznatim Demofest publici. Ovu “psihodeličnu” ekipu čine Ivan Lampalov (vokal), Filip Škifič (gitara i vokal), Marko Milković (bas) i Marko Gjakun (bubanj i vokal).


FILM NOIR (Split, Hrvatska)

Bend Film Noir donosi posebno upakovan akustični alternativni pop rock, sa prizvucima drugih žanrova kao što su country, pa i jazz, pod uticajem raznolikih muzičkih ukusa članova benda. Ipak, dominantni motivi su akustična gitara i višeglasno pjevanje. Sastav je pokrenuo Hrvoje Ljubičić s ciljem ostvarivanja sopstvenih autorskih ideja, a bend je na nekoliko takmičenja ostvario zapažene rezultate. Uspjesi ove vrste su im poslužili kao vjetar u leđa, pa su počeli sa radom na autorskim pjesmama. Kao što to obično biva, iskusili su razne promjene u sastavu benda, a trenutnu postavu čine Tomo Primorac (bas gitara i prateći vokal), Dinko Buljubašić (gitara), Ivica Blašković (klavijature i prateći vokal) i Viktor Margan Glista (bubnjevi i perkusije).

Prethodni članakNaredni članak