EoT nas vodi na “Naš mali planet”

Alternativni rock metal bend EoT iz Karlovca objavio je svoj četvrti singl pod nazivom “Naš mali planet”.Nova pjesma poprilično odskače od onoga na šta smo inače navikli kada je EoT u pitanju. Slušajući “Naš mali planet” shvatamo da ih je zavela praznična atmosfera, zbog koje su odlučili da ublaže svoj uobičajni ritam i prepuste se laganijim tonovima. Žestoki zvuk zamijenili su pravom novogodišnjom pjesmom i porukama punim ljubavi.

Muziku i tekst potpisuje gitarista i vokal grupe Boris Kolarić, dok je Marko Matijević Sekul bio zadužen za produkciju i aranžman. Mastering je radio Matej Zec, a dizajn covera bubnjar i vokal grupe Goran Glavač. Osim ova dva člana benda, EoT čini i Maja Kolarić, zadužena za bas gitaru i vokal. Na ovogodišnjem Demofestu Maja je osvojila priznanje „Plavi bas“.

Album grupe EoT „Defibrilacija“ očekuje se u januaru 2017. godine, a izdavač je nezavisna diskografska kuća Spona. Ukoliko ne želite propustiti tačan termin objavljivanja albuma obavezno pratite njihovu Facebook stranicu.

Prethodni članakNaredni članak