East Time i Eclipse of Time: Vrijeme je za drugačije vizije vremena

Naredni tandem bendova koji vam predstavljamo su sastavi East Time i Eclipse of Time, koji osim jednog dijela imena nemaju ama baš ništa zajedničko. Dok East Time donosi nježni jazzy pop zvuk, EoT će na Demofestu predstaviti svoju viziju kombinacije alternativnog rocka i metala.


EAST TIME (Foča/Sarajevo, BiH)

Sastav East Time, čiji članovi dolaze iz Sarajeva i Foče, osnovan je od strane pijaniste Veljka Mastila i basiste Nemanje Kostića 2008. godine. Nakon nekoliko postava koje su prošle kroz bend i jedne duže pauze u radu, East Time 2013. godine nastavlja tamo gdje je počeo, kako sa starim, tako i nekim novim pjesmama i zatim sporo, ali pažljivo, “bruse” numere za prvi album. Tokom 2014. godine bend  formira postavu koju pored pomenutih muzičara danas čine vokal Jovana Kostić, gitarista Strahinja Kostić i bubnjar Bojan Crnogorac. Izražaj benda East Time čini fuzija više muzičkih uticaja i žanrova, a fokus je stavljen na jako slikovitu muzičku atmosferu, koju sačinjavaju vrlo sadržajne melodije, tekstovi i aranžmani.


EOT (Karlovac, Hrvatska)

EoT ili Eclipse of Time je alternativni rock/metal bend iz Karlovca, koji je osnovan 2008. godine. Brojnim energičnim nastupima širom regije stekli su naklonost publike, a pobjedama na nekoliko festivalima privukli su i pažnju brojnih muzičkih medija. Muzika koju izvodi EoT inspirisana je širokim spektrom muzičkih uticaja, od klasike, pa sve do modernih pravaca 21. vijeka. Njihov singl “Balkanska fiskultura” je zapravo oproštaj EoT-a sa basistom Marijem Mišmašem, koji odlazi u inostranstvo, a EoT sada nastupa u sastavu Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).

Prethodni članakNaredni članak