DrvoTruo – finalista 11. Demofesta

Ove godine u finale jedanaestog Demofesta se plasirao i sjajni bend iz Kikinde. Trenutna postava benda je sljedeća: Jovan Bajkin (vokal i gitara), Srđan Stojanović (violina), Aleksandar Lipovan (gitara), Vladimir Vukša (bass), Boško Purković (bubanj).

”DrvoTruo je zapravo počeo kao ’’one-night stand’’ akustični duo, koji je spontano prerastao u trio i od tada je prošlo 10 godina. Tako smo nas trojica (Jovan, Srđan i Aca) pod tim nepromišljenim imenom – DrvoTruo, koji uvek zahteva tumačenja i objašnjenja, prošli zajedno oko 500 živih nastupa, svirali smo na ulicama Berlina, u Slovačkoj, Rumuniji, ex Yu republikama”, otkrili su nam iz benda.

Bend  na nastupima izvodi, u svom aranžmanu, obrade manje komercijalnih stranih pjesama. Pjesme koje sviraju se uglavnom svode žanrovski na rock, pop, blues, ali se desi da se čuje i neki drugi zvuk.

”Kao omaž toj koncepciji, 2011. godine smo snimili album ’’Reprodukcija’’, sa 10 akustičnih obrada poznatih pesama, uglavnom iz 80-tih. Prvi autorski singl ”Zima” izašao je 2014. godine. Poslednjih godina sve češće uživo nastupamo sa ritam sekcijom, kao kvintet. Pored toga, bubnjeve u studiju svira Goran Evetović , a perkusije, bubnjeve i gitaru, često svira i Sale Banjac. To su sve naši drugari, odlični muzičari, kojima se sviđa put koji smo odabrali i žele da učestvuju i pomognu”, dodali su.

Za Demofest kažu da će im ostati u zaista divnom sjećanju: ”Ne samo zbog organizacije, koja je bila na fenomenalnom nivou, počev od ”sitnih” stvari, kao što je, na primer, pismo dobrodošlice koje se nalazilo u paketiću za svakog muzičara, a to je zaista divan gest. Pored toga, Demofest ćemo pamtiti kao jedan od prvih nastupa na kojima smo na velikoj bini i pred većom publikom imali priliku da izvodimo samo autorske pesme. Posle svega šta smo prošli, smatramo to prekretnicom i jednim novim početkom za DrvoTruo.”

Imaju mnogo nedovršenih pjesama, koje se po njihovom mišljenju poprilično razlikuju, samim tim smatraju da se žanrovski ne mogu svesti na dvije-tri riječi: ”Suštinski mi jednostavno sviramo rock'n'roll i to je to. Želja nam je da do kraja godine skupimo sredstva i snimimo prvi album. Na njemu će biti dosta gostujućih muzičara i instrumenata, u zavisnosti od potrebe pesme i priče koju priča. Nadamo se da ćemo jednog dana imati priliku da se predstavimo u revijalnom delu Demofesta i sviramo ceo autorki materijal. Bila bi nam čast.”

Rad ovog benda možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Prethodni članakNaredni članak