Drugi dan Demofesta: Partibrejkersi u dnevnom programu festivala

Drugi dan Demofesta počeo je konferencijom za medije na kojoj je bilo mnogo nasmijanih lica, jer su njeni učesnici bili predstavnici bendova koji su izborili plasman u finale takmičarskog programa. Uz njih, svoje viđenje prvog festivalskog dana su podijelili i članovi žirija Mladen Badovinac i Nikola Kolja Pejaković.

„Biti u žiriju je totalno ludilo“, rekao je Badovinac, koji je prethodne godine sa svojom grupom T.B.F. učestvovao u revijalnom programu, „dosta se promijeni slika nakon prvih live nastupa. Neki moji favoriti od ranije nisu baš briljirali u odnosu na snimke, dok je kod drugih bila obrnuta situacija i neki bendovi su me impresionirali.“

Badovinac i Pejaković su ponovo istakli značaj festivala kakav je Demofest i nivo organizacije ovog događaja, a u tome su bili saglasni i takmičari.

„Uslovi na Demofestu su fascinantni. Najjači utisak je to da bendovi koji nemaju nijednu objavljenu pjesmu sviraju na jednoj takvoj bini“, rekao je Nemanja Kostić iz grupe East Time.

Festivalski program se nastavlja radionicom „Gdje svirati u regionu?“, koja će biti održana u Domu omladine od 15 časova, a koju će voditi Dragan Vuković, televizijski i radijski urednik, DJ i muzički promoter. On će predstaviti muzičku scenu regije iz potpuno drugačije perspektive – kroz multimedijalnu priču o mjestima gdje bendovi mogu da nastupaju, uslovima koje moraju da ispune, organizacijama koje se bave promocijom i mnogim drugim aspektima muzike koji su malo poznati.

Na istoj lokaciji, u 17 časova počinje projekcija dokumentarnog filma „Sloboda ili ništa“. U pitanju je kratkometražno djelo koje se bavi dvojicom ključnih ljudi u jednom od najuticajnijih bendova ex-Yu scene – Zoranom Kostićem Canetom i Nebojšom Antonijevićem Antonom iz Partibrejkersa.

Pola časa kasnije, dnevni program će biti zatvoren radionicom udaraljki, koju će ponovo voditi instruktori iz omladinskog centra „Zdravo da ste“.

Festival se potom ponovo seli na Kastel, a kapije tvrđave će biti otvorene od 20 časova. Publiku očekuje predstavljanje 16 takmičarskih bendova, a potom nastupi sastava Rezerve, The Sisters of Mercy te Kolja i Grobovlasnici.

Ulaz je besplatan do 21.30 časova, a nakon toga se naplaćuje 5 KM.

Generalni sponzor devetog Demofesta je Nektar pivo, prijatelj festivala je i ove godine kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P9, kreiran u saradnji sa kompanijom Leica.

Sve informacije o festivalu dostupne su na web stranici www.demofest.org, kao i zvaničnoj Facebook stranici, na adresi facebook.com/Demofest.

Prethodni članakNaredni članak