Dobitnici nagrade za najperspektivniji banjalučki bend na evropskoj turneji

Deer in the Headlights

Banjalučki sastav Deer in the Headlights početkom narednog mjeseca kreće na veliku evropsku turneju, tokom koje će nastupati u sedam država. Tokom ovog putovanja, bend će predstaviti i stvari sa svog novog albuma, čije objavljivanje se očekuje u junu.

Polazna tačka turneje će biti slovenački grad Koper, u kojem će Deer in the Headlights svirati 1. aprila, dok će u narednih 16 dana uslijediti isto toliko svirki u Italiji, Francuskoj, Španiji, Portugaliji, Švajcarskoj i Austriji. Do 17. aprila, hardcore punk petorka će posjetiti i nekoliko evropskih metropola, kao što su Marsej, Barselona, Madrid i Lisabon, a ni po povratku u Banjaluku neće imati mnogo vremena za odmor, jer ih 28. aprila očekuje nastup na ABC Festu u Beču.

Turneja će poslužiti i kao najava novog albuma, čije izdavanje je planirano sredinom godine, i to na retro nosačima zvuka – vinilu i kaseti. U objavljivanju materijala će učestvovati izdavačke kuće A Middle Man Records, Boslevan Records, Good Samaritan Records i Krimskramz Records, a snimanje je obavljeno u banjalučkom studiju Zumbul. Na zvaničnoj Bandcamp stranici benda već se nalaze dvije pjesme, „Ours/Theirs“ i „Conversational Hero“, koje najavljuju novu nadogradnju prepoznatljivo teškog i snažnog zvuka.

Deer in the Headlights će nakon izlaska albuma ponovo na put, a za drugu polovinu jula su već potvrđeni nastupi u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj, Češkoj Republici i Slovačkoj.

Bend je sa radom počeo 2010. godine, kao četvorka, da bi 2012. poprimio sadašnju strukturu. Iste godine, specifičnost zvuka i njegov kvalitet im donose nagradu Demofesta za najperspektivniji banjalučki bend, koju su podijelili sa sugrađanima iz grupe Aurora. Iza sebe već imaju nekoliko samostalnih i split izdanja.

Prethodni članakNaredni članak