Dobitnici nagrade za najperspektivniji banjalučki bend na evropskoj turneji

Banjalučki sastav Deer in the Headlights početkom narednog mjeseca kreće na veliku evropsku turneju, tokom koje će nastupati u sedam država. Tokom ovog putovanja, bend će predstaviti i stvari sa svog novog albuma, čije objavljivanje se očekuje u junu.

Polazna tačka turneje će biti slovenački grad Koper, u kojem će Deer in the Headlights svirati 1. aprila, dok će u narednih 16 dana uslijediti isto toliko svirki u Italiji, Francuskoj, Španiji, Portugaliji, Švajcarskoj i Austriji. Do 17. aprila, hardcore punk petorka će posjetiti i nekoliko evropskih metropola, kao što su Marsej, Barselona, Madrid i Lisabon, a ni po povratku u Banjaluku neće imati mnogo vremena za odmor, jer ih 28. aprila očekuje nastup na ABC Festu u Beču.

Turneja će poslužiti i kao najava novog albuma, čije izdavanje je planirano sredinom godine, i to na retro nosačima zvuka – vinilu i kaseti. U objavljivanju materijala će učestvovati izdavačke kuće A Middle Man Records, Boslevan Records, Good Samaritan Records i Krimskramz Records, a snimanje je obavljeno u banjalučkom studiju Zumbul. Na zvaničnoj Bandcamp stranici benda već se nalaze dvije pjesme, „Ours/Theirs“ i „Conversational Hero“, koje najavljuju novu nadogradnju prepoznatljivo teškog i snažnog zvuka.

Deer in the Headlights će nakon izlaska albuma ponovo na put, a za drugu polovinu jula su već potvrđeni nastupi u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj, Češkoj Republici i Slovačkoj.

Bend je sa radom počeo 2010. godine, kao četvorka, da bi 2012. poprimio sadašnju strukturu. Iste godine, specifičnost zvuka i njegov kvalitet im donose nagradu Demofesta za najperspektivniji banjalučki bend, koju su podijelili sa sugrađanima iz grupe Aurora. Iza sebe već imaju nekoliko samostalnih i split izdanja.

Prethodni članakNaredni članak