Disko manija u novom singlu Brutal Protesta

„Neću u diskać, jer je sreda, u diskać idem kad je petak“ početni su stihovi pjesme “Disko”, nove stvari sastava Brutal Protest. Poznata hip hop formacija, svojevremeno nagrađena titulom najperspektivnijeg banjalučkog benda, ne prestaje sa stvaranjem, pa su singl i spot izbacili za manje od godinu dana nakon objavljivanja albuma „100%”.

Članovi grupe Brutal Protest važe za oštre kritičare društva, a tematikom pjesme „Disko“ pokazali su da nastavljaju u istom ritmu. Sarkazam koji se prožima strofama uz razigrane note prateće melodije, doprinosi kompaktnosti sadržine i zvuka. Ovaj put se na udaru našao opšte prihvaćen model zabave na našim prostorima, koji nosi niz negativnih obilježja.

Stvar „Disko“ snimana je u Rusted Sound studiju. Muziku, produkciju i aranžman potpisuju Petar Runjaić i Željko Žilić, koji su zajedno sa Milošem Lučićem i Sladanom Marjanovićem pripremili i tekst za pjesmu. Spot sadrži pažljivo uklopljene kadrove među kojima se nalaze i oni preuzeti iz kultnog serijala „Aerobik sa Milenom Dravić – Zagrevanje“ iz 1983. godine, a za prateće animacije zaslužni su Željko Žilić i Miroslav Matić.

Sastav Brutal Protest formiran je 2005. godine u Banjoj Luci, a više od decenije rada rezultiralo je nizom stvari koje sadržinom odgovaraju svakodnevnici na našim prostorima, kao i vrhunskim kvalitetom hip hop zvuka. Do sada su objavili tri studijska albuma kojima su vrlo brzo formirali sopstvenu grupu obožavalaca, a scenu su mnogo puta dijelili i sa najpopularnijim hip hop izvođačima u regionu. Kao što je bio slučaj i sa posljednjim albumom „100%“, singl „Disko“ obećava stopostotan uspjeh. Poslušajte stvar koja će zasigurno obilježiti ovo ljeto.

Prethodni članakNaredni članak