Detroit Groove Gang singlom “Dear John” najavljuju album (VIDEO)

Detroit Groove Gang, takmičari ovogodišnjeg Demofesta, objavili su peti singl pod nazivom “Dear John”, za koji je snimljen i prateći video-spot.

Nova pjesma je najava njihovog albuma “Motor City Funk”, koji će se pojaviti ove jeseni, a kako kažu numera je “svojevrsni odjeb egomanijacima”.

“Singl je nastao i snimljen u jednoj večeri u malom studiju na zagrebačkom Britancu. U pjesmi su korišteni bas s tri žice, bongosi, kiša i kontroler spojen na mobitel. Sve je nastalo u studiju i odmah je snimljeno. To je jedino pravilo kojim se kolektiv vodi u svom stvaranju. Ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Sve nastaje u trenutku i na mjestu kad se kolektiv skupi”, navode iz benda.

Inače, Detroit Groove Gang se u svom radu vodi slobodnim strujanjem svijesti i kako pjesme nastaju, tako se i objavljuju. Njihov cilj je stvarati muziku bez puno razmišljanja i bez naknadnog dotjerivanja. Takođe, sve se događa spontano i niko nema unaprijed određenu ulogu niti zna koji će instrument svirati dok ne dođe do samog snimanja.

Pjesmu “Dear John” možete preslušati u nastavku.

Prethodni članakNaredni članak