Demofest je pronašao i svog najsvestranijeg takmičara

Među više od 100 mladih muzičara, koji su doputovali na sedmi Demofest, mnogi su se istakli na neki način. Neko velikom uvježbanošću, neko izgledom ili scenskim nastupom, a Bogdan Milošević svestranošću, kojom se upisao u istoriju ovog festivala.

Bogdan se, naime, vratio na Demofest, nakon učešća prije dvije godine, što i nije rijedak slučaj. Međutim, prvi put je jedan pojedinac došao kao član dva različita benda koja su se plasirala u takmičarski program iste godine, i uz to imao različitu ulogu u svakom od njih.

„Prije dvije godine sam bio u Banjaluci sa bendom Pitchwise, mada smo se tada drugačije zvali. Promijenili smo i zvuk i izmiješali uloge u bendu, a ja sam tu vokal i gitarista. Ove godine smo uspjeli da se ponovo plasiramo, dok je žiri odabrao i moj drugi bend, Quarterbuzz, u kojem sviram bubnjeve“, objašnjava Bogdan.

Kaže da je prvobitno bio impresioniran veličinom i ozbiljnošću cijelog događaja, a sada je njegovo iskustvo dodatno prošireno. Uz lakše snalaženje na bini i još bolji zvuk, ističe i prateće elemente nedavno završenog izdanja Demofesta, kao što su festivalske vijesti ili novi voditeljski tandem. Oduševljen je i žiteljima grada.

„Narod je sa svih strana pozdravljao djevojke i momke sa žutim akreditacijama, vidi se interesovanje za ovo dešavanje i njegov značaj. Takođe, imao sam priliku i da popričam sa Simonom, gitaristom Brand New Heavies, a njihov sam obožavalac još od djetinjstva. Velika je stvar na kraju večeri stajati uz binu na kojoj si maloprije svirao i posmatrati iz blizine kako to najslavniji bendovi rade. Ipak, ključni faktor za mene je kontakt sa drugim demo bendovima, ljudima istih interesa sa kojima se slobodno razmjenjuju utisci i komentari. Ostajemo u kontaktu, već dogovaramo saradnje i zajedničke turneje“, otkriva on.

Ovaj 23-godišnji student dizajna zvuka, na svojim muzičkim počecima je svirao klavir, ali kaže da je taj instrument zapostavio. Otkrio je, zato, gitaru, naknadno se posvetio i bubnjevima, a usput je počeo i sa pjevanjem i pisanjem. Uz navedeno, bavi se i snimanjem, pa mu sve to daje slobodu da eksperimentiše, isprobava i uči o muzici.

„Ne pretendujem na virtuoznost, svaki instrument poznajem onoliko koliko mi je potrebno u datom trenutku. U svakoj melodiji osjećam važnost i ravnopravnost svakog instrumenta. Pjevanje, ipak, zahtjeva najviše vježbe, jer svi gledaju u frontmana, pa mi je to i najveći izazov“, objašnjava Bogdan, podvlačeći kako mu je najvažnije da može da se do kraja i na pravi način izrazi kroz muziku, ali i da razumije tuđi izraz.

Kao što postoji i treći, mada zapostavljeni, instrument koji poznaje, tako postoji i treći bend u kojem se ime Bogdana Miloševića nalazi na listi članova. Taj sastav nije zapostavljen, samo nije prošao selekciju žirija prije dvije godine, kada su se i oni prijavili. Ukoliko naredni put prijave pošalju sva tri benda, pa se još Bogdan prisjeti i klavirskih dana, mogle bi da budu ispisane nove stranice festivalske istorije.

„Demofest je nevjerovatan! Zapravo, briše riječ ‘demo’ iz demo bendova. Lijepo je osjećati se kao headliner na tri dana i dijeliti pozornicu sa svim onim velikim imenima. Vrhunsko ozvučenje, odličan tretman gostiju, prava medijska ispraćenost… Već razmišljamo o prijavama za sljedeću godinu, novom druženju sa Banjalučanima i prilici da se pokažemo u još boljem svjetlu“, najavljuje za kraj ovaj multitalentovani mladić.

Naredni članak

Komentariši