Debi album Seven Mouldy Figs: Lavirint u kojem ćete željeti da se izgubite

Zagrebačka grupa Seven Mouldy Figs objavila je svoj debitantski album. Materijal pod nazivom „Labyrinth“ donosi devet pjesama koje su podugo pripremane i snimane, ali se čekanje definitivno isplatilo.

U pitanju je zaista zanimljiv muzički lavirint, iza čijeg svakog ćoška se skriva po neko malo iznenađenje. Pri tome, u prvi plan sve vrijeme izlaze svirački kvaliteti članica benda, bilo da se radi o melodično (mada ne i lirički) lepršavoj „Age of Dawn“ ili skoro heavy metalskoj „Truth to Be Told (It's Getting Late)“.

seven-mouldy-figs-2

Album je sniman u studiju „Kramasonik“, pod stručnim okom i uhom Hrvoja Nikšića, koji zajedno sa članicama grupe potpisuje mix i produkciju. Mastering je obavio Dubravko Lapaine iz benda Druyd, dok je artwork za omot „Labyrintha“ djelo jedne od „sedam“, Lucije Sever, pjevačice i gitaristkinje Seven Mouldy Figs.

Album je moguće poslušati i besplatno preuzeti putem Bandcamp stranice sastava, a ljubitelji muzike ga mogu i kupiti za iznos koji sami odrede, te tako podržati autorke.

Bend Seven Mouldy Figs je nastao 2012. godine, a nakon usputnih promjena u brojnosti i zvuku, danas nastupa kao trojka koja svira alter rock sa mnogo eksperimentalnih iskakanja. Jedna Lucija i dvije Laure, po jedna basistkinja i bubnjarka, 2014. godine su učestvovale i na Demofestu, kada su se našle u društvu najboljih demo muzičara iz regije.

Prethodni članakNaredni članak