Debi album grupe Big Strip Gorila: „Moment“ koji je bio vrijedan čekanja

Tri godine čekani momen(a)t je stigao – zagrebački indie rock sastav Big Strip Gorila predstavio je svoje debitantsko ostvarenje. U pitanju je album naziva „Moment“, objavljen od strane kuće Croatia Records.

Četvorka, koja svoju muziku opisuje i kao zoo rock, prethodno je objavila pet singlova, a svi oni su se našli na „Momentu“. Uz njih, tu je i sedam potpuno novih stvari, kojima ova grupa ispisuje nove stranice domaće rock scene, i to na najljepši mogući način, dok materijal ukrašava raznobojni art omot, za čiju ilustraciju je zaslužan Krunislav Stojanovski.

Album je javnosti predstavljen 28. oktobra, a prethodno je sa „Momenta“ izdvojena još jedna pjesma, kao najavni singl. U pitanju je „Sudar s istinom“, za koji je snimljen i vrlo originalan spot.

Big Strip Gorila je tako otvorio jesen u velikom stilu, a krajem godine stiže i kulminacija cijele priče – velika koncertna promocija u zagrebačkoj Tvornici kulture 7. decembra.

Ovaj bend je sa radom počeo 2013. godine, a od tada su u svoju muzičku biografiju upisali brojne zanimljive stavke, od osvajanja regionalnih top lista do saradnji sa članovima slavnog Bijelog dugmeta. Jedna od njih je svakako i učešće na šestom Demofestu, 2013. godine.

Prethodni članakNaredni članak