Dalibor Ritan: Saradnja se unapređuje iz godine u godinu

Huawei je i ove godine uz Demofest, kao kompanija čiji je uređaj zvanični telefon najvećeg festivala demo bendova u regiji. Nastavak saradnje između dva uspješna brenda je bio povod za intervju sa Daliborom Ritanom, country manager-om kompanije Huawei.

DF: Prijateljstvo Demofesta i Huawei-ja traje već petu godinu. Kako ste zadovoljni saradnjom sa organizatorima najvećeg festivala demo bendova u regionu?

Dalibor: Mnogo smo toga zajedno naučili, rekao bih, bili tu jedni za druge i kao prijatelji i kao partneri. Saradnja se unapređuje iz godine u godinu što dovoljno govori koliko smo zadovoljni. Demofest je festival sa posebnom energijom, koji se u osnovi bavi stvaranjem prilika za mlade ljude sto je danas rijetkost. Svjedoci smo komercijalizacije apsolutno svega, pa je prosto osvježenje ono što ovaj festival donosi.

DF: Kako vi lično doživljavate atmosferu koja vlada Demofestom – energiju i sve ono što se dešava unutar i izvan zidina Kastela tokom tri dana održavanja festivala?

Dalibor: Činjenica da sve svoje privatne i poslovne obaveze usklađujem na način da u tom periodu budem u Banjaluci, govori koliko mi je važno da budem dio Demofest priče. Stvarno je lijepo biti domaćin svim tim mladim ljudima i uživati u njihovoj euforiji, sreći, ostvarenju životnih ciljeva, ali i vidjeti nastupe starih muzičkih znalaca u svom gradu. Banjalučka publika je imala priliku prethodnih godina vidjeti strane i domaće muzičke zvijezde čije koncerte nije baš jednostavno priuštiti sebi, ali smo zahvaljujući Demofestu uživali u njihovim nastupima.

DF: Upoznali ste se sa programom jedanaestog Demofesta? Nastup kojeg izvođača u revijalnom programu posebno iščekujete?

Dalibor: Radujem se nastupu Magnifica sa pratećim bendom Serbian Army Orchestra, iako moram priznati da jedva čekam da čujem kako sada, godinu dana poslije, zvuče prošlogodišnji pobjednici Slonz.

DF: Od koje godine redovno posjećujete festival i da li su vam u pamćenju ostali neki takmičarski ili revijalni nastupi u kojima ste uživali?

Dalibor: Mislim da sam propustio dva izdanja Demofesta. Što se takmičara tiče, momci iz Sinja su definitivno ostavili utisak na mene, a što se tiče revijalnih bendova sjećam se odličnih nastupa Kosheen, Asian Dub Foundation, Kelis, Dubioze Kolektiva …

DF: Telefon Huawei P20 je oficijelni telefon jedanaestog Demofesta. Po čemu je tako poseban, da li je istina da posjeduje najbolju kameru na svijetu?

Dalibor: Rekao bih da smo ovogodišnjom P serijom oborili sve rekorde i ostvarili, a zatim i premašili, prodajne ciljeve. Korisnici su prepoznali i nagradili naše višegodišnje ulaganje u kvalitet, a mi smo pokušali da ih inspirišemo da otkriju svoj lični potencijal, da vide više, da stvaraju i osjećaju više, a sve to kroz mogućnost svakodnevnog korištenja umjetne inteligencije na mobilnom uređaju. P20Pro je zaista telefon sa namoćnijom kamerom danas i jedva čekam da se tokom Demofesta uvjerite u kvalitet fotografija uz pomoć night mode-a, zahvaljući kojem možete snimati ljude u pokretu. Te fotografije izgledaju toliko fantastično, da su bolje i od fotografija uslikanih digitalnim fotoaparatom.

Prethodni članakNaredni članak