Čekanje završeno: Kontradikshn, drugoplasirani bend na DF 06, objavio prvi album!

„Ko čeka, taj i dočeka“, stara je izreka, koju je aktuelizovao bend Kontradikshn. Drugoplasirani takmičarski sastav na Demofestu 2013. godine javnosti je predstavio svoj prvi album, nazvan „Reframing“.

Sam naziv je poigravanje pojmovima i procesima iz domena kognitivne psihologije, te je prigodno odabran, jer će slušaoci i te kako imati šta da čuju, opaze i usvoje. „Reframing“ je kompleksan i sadržajan album sa 12 pjesama čvrstog i savremenog electro rock zvuka, među kojima su i stvari koje su već ranije pronašle svoj put do fanova, kao što su „Anatomy“ ili „Memory Dump“.

Sve stihove ispisao je frontmen benda Petar Stojanović, koji je preuzeo i veliki dio zadataka u pogledu snimanja i dizajna zvuka, u čemu su mu pomogla dva Mateja – u prvom slučaju Humar, a u drugom gitarista Kontradikshna Plešej. Miks je takođe obavio Stojanović, za mastering je bio zadužen Gregor Zemljić, dok je omot albuma djelo Matica Petriča.

Album je moguće preuzeti u digitalnom formatu putem Bandcamp stranice benda, a članovi grupe su odlučili da tokom prvih sedam dana „Reframing“ ponude na besplatno preuzimanje.

Trojka iz slovenačkog grada Brežice nastupala je na šestom Demofestu, samo godinu dana po osnivanju, kada je podjednako zadivila publiku i stručni žiri. Na kraju, bolje plasiran od njih bio je samo sinjski sastav M.O.R.T.

Prethodni članakNaredni članak