Cardinal Point – ekstreman spot u ekstremnim uslovima

Još uvijek niste preslušali album “Spit on Trust and Reliance”, za koji je Cardinal Point, bend iz Vranja, dobio priznanje za najbolji debi album u regionu, a koji je uvršten među 40 najboljih u regionu za 2015. godinu? Ukoliko niste, počnite od novog, nedavno objavljenog spota za pjesmu “Mesmerised”, sa pomenutog albuma.

Scenario je nastao udruženim snagama ekipe iz Cardinal Pointa i Mile Janjić, FTV producenta, koja je ujedno zaslužna i za režiju. Nastali materijal je sniman, ni manje ni više nego na stovarištu otpadnog metala “Ekos”, a podršku su pružili i gradska opština Vranje, “Foto Zmaj” studio i RTV Focus. Iskustva sa snimanja nisu bila u potpunosti bezazlena čemu je doprinijela paklena vrelina, pa i lakše tjelesne povrede. Ipak, to ekipu nije spriječilo da se dobro zabavi, a žestina se i te kako osjeća i dominira.

Sastav je nastao početkom 2012. godine pod imenom  GodDamnkada i počinje sa autorskim radom, koji se može okarakterisati kao southern/heavy rock. Kako bi sve podigli na viši, ozbiljniji i profesionalniji nivo, uslijed brzog nastanka novih bendova u svijetu sa istim ili sličnim imenom, odlučili su i da promjene ime u Cardinal Point, direktno ukazujući na  žanr, stil i prkosno ponosan stav o njihovom geografskom porijeklu. Taj stav je prepoznat prošle godine, kada su dobili nagradu Demofesta kao najbolji bend po mišljenju publike.

Pogledajte u nastavku kako to rade ovi žestoki momci.

Prethodni članakNaredni članak