Brooka – slika i prilika prosječnog Balkanca u novom singlu

Sastav Brooka je prošle godine iznenadio publiku Demofesta svojim energičnim nastupom, a ove godine nastavljaju u istom ritmu, što potvrđuje i njihov novi video singl „Balkan man“. a spot takođe sadrži i snimke sa nastupa na Demofestu je izazvala

„Balkan man“, kako naziv djelimično nagovještava, predstavlja ironičan prikaz balkanskog mentaliteta obojenog primjesama turbo-folka, karakterističnog za ove krajeve.

Tekst za pjesmu su napisali braća Darko i Žarko Maslarkovski, inače osnivači i vokali benda, a muziku zajednički potpisuje kompletan sastav, a čine ga još Aleksandar Savovski, Ljupko Simonovski i Zoran Velkovski, koji je bio zadužen za aranžmane. Miks pjesme napravio je Ivica Jankulovski-Štraf.

Brooka kombinuje reggae, ska i rap zvuke uz povremena poigravanja sa drugim kontrastnim žanrovima, a s ciljem prenošenja često kritički nastrojenih društvenih poruka. Osnovana 2014. godine, ova ekipa nudi nešto drugačije, što su pokazali prošle godine banjalučkoj publici na tvrđavi Kastel.

Spot je sniman u poznatom skopskom studiju „Marifet“, a pogledajte kako ovaj sastav doživljava jednog prosječnog „Balkan man-a“.

Prethodni članakNaredni članak