Big Strip Gorila oslikala „Portret budala“

Nakon što su krajem prošle godine izdali debitanstki album „Moment“, momci iz benda Big Strip Gorila nastavljaju promociju novog materijala. Ova izuzetno talentovana zagrebačka četvorka objavila je spot za pjesmu „Portret budala“, za koju je tekst napisao Marko Jankek, a autorski pečat je dao cijeli bend.

“Postoje neke imaginarne granice pristojnosti, granice izdržljivosti i situacije od kojih nam se jezik već unakazio koliko smo ga puta morali “pregristi”, a sve to u svrhu “mira u kući”. Dogodi se da živimo u mirnoj kući, s nemirom u duši, a tako ne valja. Pjesma “Portret budala” objašnjava takav svijet, napominje kako ne bi trebali dopustiti da zbog drugih umanjujemo svoje vrijednosti, odluke ili neki vlastiti oblik izražavanja. Suprotstaviti se nekima nije lako, ali je svakako potrebno”, rekao je Jenky, pjevač, gitarist i tekstopisac u bendu Big Strip Gorila.

Snimanje i režiju spota potpisuje Toni Mijač koji je u tom poslu imao veliku podršku benda.

Kada su počeli sa radom 2013. godine, bilo je jasno da će ostvariti uspjeh na regionalnoj muzičkoj sceni, a tome svjedoče osvajanja top lista, te saradnja sa članovima benda Bijelo dugme. Takođe, učešće na Demofestu pomoglo je bendu da ostvari nova poznanstva i krene putem uspješne muzičke karijere.

Prethodni članakNaredni članak