Besne gliste objavile video za “Propagandu”

Reggae/rap/ska grupa Besne gliste objavila je video za pjesmu “Propaganda“, sa njihovog albuma prvenca “ZugZwang“.

“Propaganda” je vesela ska pjesma, sa društvenoangažovanim tekstom i porukom ka slušaocima. Montažu, režiju i animaciju potpisuje Miloš Mandić, tekst je djelo Novice Vujovića, za muziku je bio zadužen Julius Velker, dok je produkcija povjerena Stefanu Gaćeši iz 3×2 Recording Studija. Momci iz benda u nepuna dva minuta “Propagande” vrlo živahno izražavaju svoje nezadovoljstvo sredinom i okolnostima u kojima se nalaze, a njihov zvuk neodoljivo podsjeća na grupu Familija.

Grupa Besne gliste trenutno priprema drugi album, za koji najavljuju da će biti mračniji od prvog, te se baviti unutrašnjim problemima pojedinca, a ne kritikom društva u cjelini. Postoje od 2010. godine, a tokom svog rada nastupali su na raznim festivalima kao predgrupa bendovima poput Eyesburn, Del Arno Bend, Hornsman Coyote… Na osmom Demofestu odabrani su među 30 najboljih demo bendova iz regiona, te su tokom takmičarskog programa prošli u finale. Za Lampshade Media snimili su 2015. godine album “ZugZwang”, čime su se udaljili od statusa demo benda.

Besne gliste čine

Filip Marković (vokal), Julius Velker (gitara), Novica Vujović (tarabuka), Nikola Bjeković Bjeka (bas), Damjan Aleksić Che (bubnjevi), Strahinja Hadži-Tonić (saksofon) i Lazar Muzdalo (truba). Njihov rad možete pratiti putem Facebook stranice.

Prethodni članakNaredni članak