Bas i Stega objavili singl “Ankara”

Nakon povratka iz Mađarske gdje su nastupali na Eldorado Festivalu u Segedinu, bend Bas i Stega, nekadašnji takmičari Demofesta, objavio je singl pod nazivom “Ankara”.

Pjesma je snimana i producirana tokom juna i jula u studiju “3×2” u Pančevu sa producentom Stefanom Gaćešom, a singl najavljuje novi album benda, koji se očekuje početkom naredne godine. Kao specijalni gosti u pjesmi se pojavljuju pjevačica Sanja Ugrčić i Darko Armenski na kavalu, dok frontmen benda Gale Vlajić umjesto gitare svira saz.

Bend od početka 2017. čini nova postava koju čine Marina Grujić (synth), Siniša Stupar (bubnjevi), Stevan Đorđević (bas) i Dragan Vlajić Gale (gitara, saz, vokal) i zabilježio je zapažene nastupe na kojima je promovisao stare pjesme u novim aranžmanima, kao i pjesme koje će se naći na novom albumu.

Naredni nastup ova psihodelična četvorka imaće 4. avgusta, kada putuje u Rumuniju gdje će nastupiti na fussion & gosspel festivalu “Visions of Dreams” u Garani. Nakon Garane, bend će zasvirati na Nišville Jazz Festivalu 13. avgusta, a 19. avgusta se nakon dvije godine vraća u Zaječar, gdje je pobijedio na 46. Gitarijadi, ali ovoga puta svira na Outhide Festivalu.

Prethodni članakNaredni članak