Bad Mushrooms se smjestio “U carstvu Drakova hrama”

Zagrebački retro hard rock bend Bad Mushrooms objavio je spot za singl “U carstvu Drakova hrama”.

Orguljaš Jan Tomašević glavni je „krivac“ za muziku, dok je za tekst bio zadužen bubnjar Goran Odžaklieski. Inspirisani pričama o magiji i vlaškoj mitologiji, članovi grupe iskoristili su prastara vjerovanja kako bi ispričali jednu modernu priču.

„Kada je rad na pjesmi završio, počeli smo razmišljati o spotu i došli do zaključka da ovog puta želimo nešto potpuno drugačije. Dosadili su nam spotovi u kojima se pojavljuju članovi banda koji sviraju, a i sama priča ove pjesme zahtijevala je nešto više, nešto mistično i uvrnuto“, kaže Goran Odžaklieski.

Uskoro su se povezali sa ekipom sa Akademije dramske umjetnosti u Osijeku, koja im je pomogla u realizaciji. Ističu da se spot  savršeno uklopio sa muzikom i tekstom.

Reditelj spota je Marijan Josipović, dok scenario potpisuju Marijan Josipović, Katarina Šestić i Josipa Oršolić. Za snimanje i montažu zadužen je Foto Fabo, a za mix, master i produkciju Bruno Bex Barić.

Bad Mushrooms čine već pomenuti Tomašević i Odžaklieski, Domagoj Olujić (vokal), Ivan Domaćinović (gitara) i Vanja Indir (bas gitara). Bend je osnovan 2008. godine i od tada sviraju u regionu, dok su imali i mini turneju po Engleskoj. Prije tri godine snimili su svoj prvi EP “Put do vrha”. Zanimljivo je da ih je Demofest žiri dvije godine zaredom birao među najtalentovanije bendove regiona i uvrštavao u takmičarski dio.

Njihov rad možete pratiti putem Facebook stranice i stranice Band camp.

Prethodni članakNaredni članak