Bad Mushrooms i Biljke: Zagrebačke “pečurke” i četiri brata od strica

Sjeme hard rocka donose nam naredna dva benda koja su imena pronašli – u flori. To su “pečurke” iz Zagreba, te njhove kolege iz Bele Crkve, sa posve jednostavnim imenom. Dame i gospodo, Demofest tim vam predstavlja Bad Mushrooms i Biljke!


BAD MUSHROOMS (Zagreb, Hrvatska)

Hard rock sastav Bad Mushrooms osnovan je u Zagrebu prije osam godina. Ova ekipa je u početku izvodila obrade rock legendi kao što su Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep, Whitesnake, Bad Company… Ipak, s vremenom bend polako radi na svojim autorskim pjesmama, te im 2013. izlazi EP “Put do vrha” sa šest numera, da bi se Bad Mushrooms 2014. godine potpuno transformisao u autorski sastav.  Grupa iza sebe ima više od 150 svirki po čitavoj Hrvatskoj, nekoliko nastupa u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, pa čak i mini-turneju po Engleskoj (London, Wakefield, Ipswich, Warsop). Sastav čine Domagoj Olujić (vokal), Ivan Domaćinović (gitara), Jan Tomašević (orgulje), Vanja Indir (bas gitara) i Goran Odžaklieski (bubnjevi).


BILJKE (Bela Crkva, Srbija)

Rok bend Biljke pod ovim imenom postoji od 2007. godine, mada se može reći da vuče korijene još od ranije, jer su članovi benda uvijek nešto svirali i pravili pjesme kada god se sastanu, iako je u to vrijeme svako imao neki svoj bend i neki svoj pravac. Iako se vremenom nakupilo skoro stotinjak pjesama, ali skoro ništa od toga nije studijski snimljeno. Svi članovi benda su autori pjesama i svi pjevaju, te ne postoji glavni vokal, a pjesmu uglavnom pjeva onaj ko je napisao tekst. Bend čine Željko Miljković (gitara), Darko Miljković (bas gitara), Stjepan Miljković (bubnjevi) i Damir Miljković (gitara). Njihova glavna snaga je pozitivna energija i dobra atmosfera. Inače, članovi su četvorica braće od stričeva.

Prethodni članakNaredni članak