Akoben Electric i Catrin Noise udružili „Ruke“ za novi ljetni hit

Akoben Electric i Catrin Noise, nekadašnji Demofest takmičari, udružili su se i zajedno stvorili novi ljetni hit. Upravo to bi bio najkraći opis pjesme „Ruke“, koja je nedavno predstavljena slušaocima, a za koju je pripremljen i animirani video-spot.

Dok bude putovali ka moru, „Ruke“ će vam biti idealan saputnik u automobilu. I kada stignete na odabranu destinaciju, biće vam idealan plesni partner za žurke pored vode, jer se radi o zaraznoj funky stvari za koju njeni autori kažu da predstavlja priču o traženju izlaza iz virova života.

Autorka teksta i vokal je Catrin Noise, banjalučka kantautorka. Njeni sugrađani Asmir Turčinhodžić i Bojan Vučen, koji čine Akoben Electric, bili su zaduženi za perkusije, odnosno instrumentalne dionice, aranžman i produkciju. Animirani video je takođe Vučenovo djelo, dok je Valentina Stanković autorka ilustracija koje se u njemu nalaze.

Catrin Noise je sa radom počela 2008. godine, kada se našla među takmičarima na Demofestu, koji je takođe pokrenut te godine. U saradnji sa Plavim podrumom, 2011. godine je objavila i debi album „Out“, a 2014. i singl „Remember“ za Fwonk*, britansku izdavačku kuću.

Duo Akoben Electric djeluje od kraja 2010. godine, a tri godine poslije su se i oni našli na najvećem regionalnom takmičenju demo bendova. Njihova zanimljiva kombinacija perkusija i elektronike je privukla pažnju publike i žirija, pa su se plasirali i u veliko finale.

Prethodni članakNaredni članak